.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Печен нахут

Готвене 30 мин.
Подготовка 5 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

За приготвянето на тази хрупкава и приятна алтернатива на пуканки, ядки и чипс, са необходими 30-ина минути, а резултатът е пристрастяващо вкусен. Нахутът е и добър източник на желязо, фолиева киселина и фибри, и е по-лесен за смилане от повечето бобови. За тази рецепта е добре да се използва предварително сварен или консервиран нахут.

Още
+ Запази Запазено

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1Фурната се загрява до 180 градуса.Нахутът се подсушава и се поставя в купа.
  • 2Овкусява се със зехтина и подправките и се разбърква.
  • 3Разстила се в тавичка и се пече 30 мин, като се разбърква на всеки 10-ина минути.
  • 4Оставя се да се охлади преди сервирането в подходящи купички. Да ви е сладко!
.
Мнения [1]