.

Пиле със салата от спанак и ягоди

Готвене 15 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Нели и Иво - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Нарежете пилешкото на кубчета.
  • 2. В купа смесете ригана, чилито, зехтина, сок от лимон, сол и черен пипер. Оставете да се маринова за 5-10 минути. 
  • 3. Нанижете месото на шишчета като редувате месо-маслина-месо. 
  • 4. Изпечете шишчетата от всички страни на добре сгорещен грил тиган.
  • 5. За да направите соса загрейте сметаната на котлона и добавете нарязани на дребно зелени маслини, пармезан и мащерка.
  • 6. Бъркайте докато пармезанът се разтопи и махнете от котлона.
  • 7. За да салатата, накъсайте спанака и руколата в купа.
  • 8. Добавете нарязан на тънки полумесеци червен лук.
  • 9. Овкусете с дресинг от бял пипер, балсамико, мед, зехтин и сол.
  • 10. Хубаво разбъркайте и отгоре поръсете с ягоди, нарязани на половинки.
  • 11. Сервирайте по 2 шишчета на човек, леко ги полеете със сметановия сос, а отстрани сложете от салатата с ягоди.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Свинска руладина с хрупкава коричка и пълнеж от хлебни кубчета

    • Домашни картофени хлебчета

    • Десерт с бисквити и шоколадов ликьор

    • Мини пици с моцарела

    • Салата "Мъжки каприз"

    • Супер зелен омлет