.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Пиле със салата от спанак и ягоди

Готвене 15 мин.
Подготовка 10 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Вкусна рецепта, предоставена от мама Нели и Иво - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Още
+ Запази Запазено

Начин на приготвяне
  • 1Нарежете пилешкото на кубчета.
  • 2В купа смесете ригана, чилито, зехтина, сок от лимон, сол и черен пипер. Оставете да се маринова за 5-10 минути. 
  • 3Нанижете месото на шишчета като редувате месо-маслина-месо. 
  • 4Изпечете шишчетата от всички страни на добре сгорещен грил тиган.
  • 5За да направите соса загрейте сметаната на котлона и добавете нарязани на дребно зелени маслини, пармезан и мащерка.
  • 6Бъркайте докато пармезанът се разтопи и махнете от котлона.
  • 7За да салатата, накъсайте спанака и руколата в купа.
  • 8Добавете нарязан на тънки полумесеци червен лук.
  • 9Овкусете с дресинг от бял пипер, балсамико, мед, зехтин и сол.
  • 10Хубаво разбъркайте и отгоре поръсете с ягоди, нарязани на половинки.
  • 11Сервирайте по 2 шишчета на човек, леко ги полеете със сметановия сос, а отстрани сложете от салатата с ягоди.
.
Мнения [0]