.

Сандвичи с маслини

Готвене 0 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 6

Време е за разнообразяване на вкусовете за закуска с маслинова паста. Постното ядене изисква повече протеини за създаване на ситост и поддържане на процесите на изграждане в тялото. Маслините са изключително полезни с богатото съдържание на ненаситените мастни киселини. Имате избор между черни, зелени и всякакви сортове, различни по големина и вкус маслини.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Ако маслините са с костилки се почистват от тях и се счукват в хаванче.
  • 2. Половин глава лук се настъргва и се прибавя към счуканите маслини.
  • 3. Добавят се щипка черен пипер и 1 супена лъжица зехтин.
  • 4. Изстисква се сокът на четвъртинка лимон и сместа се разбърква добре.
  • 5. Препичат се филийки хляб. Намазват се с растителен маргарин и отгоре се разпределя равномерно маслиновата паста. Украсява се с с магданоз.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле