.
Снимка: Facebook

10 места в София с вкусен брънч през уикенда

Когато в събота и неделя не ви се става рано, не ви се мажат филии и не ви се варят макарони, може да разчитате за късна закуска на няколко места в столицата, където ще ви нахранят и ще се почувствате добре. Там тестото за мекиците вече е замесено, сместа за палачинките е готова, а филийките са с хрупкава препечена коричка. Беконът се пържи, а сосът Холандес е кадифе. А, да, има и кафе, разбира се!  

Aubergine

Брънчът тук ("Карнеги" 11) е от 10:30 до 12:30. Ако ви мързи да си направите закуска в неделя, тук може да избирате между яйца с бекон и салата, американски палачинки, пържени филийки със сирене и конфитюр, омлети, баница с кисело мляко или принцеси със сирене. 

На обяд... под лозата на Aubergine

Cava

Брънч за нея и него - това е мотото на неделната закуска в СAVA (ул. "Парчевич" 52). За закуска предлагат две различни менюта, (уж) съобразени с пола. А именно - авокадо тост за нея и английска закуска за него. Не знаем защо? Може би си мислят, че жените не ядат боб и наденички? Ми, не е така! 
Препоръчително е предварително да запазете маса.  

Percolate Coffee Shop

Уикендите с американските палачинки са запазена марка тук ("Проф. Иван Златаров" 19). Правят ги с плодове или кленов сироп, и поднасят с прясно изпечено кафе. Ако няма палачинки - значи има пържени филийки. Това са двете характерни закуски за уикенда.
Брънчът е само с резервации. Те се правят през 2 часа, с начален 10 и краен 16 часа.  

 

Irituali

Тук ("Евлоги и Христо Георгиеви" 96) предлагат френски кроасани с 45% масло, които се пекат всяка сутрин в 10.30 и се сервират с домашно сладко и крем от котидж сирене.

Най-добрите вегетариански ресторанти в СофияБългарската кухня e известна предимно с месните си специалитети, но има и изключения
брънч
Снимка: Facebook

 

Фабрика "Дъга"

И в двете Дъги ("Веслец" 10// "Шейново" 13Б) ще откриете вкусни и меки бухти и мекици, селска закуска от секси филийки, с много яка лютеница и варени яйчица. Понякога предлагат козуначени филии с ванилов сос, сандвичи и различни благини, които не са в традиционното меню. А за капак - имат и едно от най-добрите кафета в София. 
Няма как да запазите маса, а обикновено има много хора, затова бъдете от първите. 

брънч
Снимка: Facebook



One more bar

Топла разнообразна и прясно приготвена закуска. Дворът ("Шишман" 12) е така разположен, че да го огрява слънцето и след хапване, просто да се размажете от мързел. просто звъннете на приятелка. 

Жасмин

Брънчът в гастро бара ("Г. С.Раковски" 114) започва в 11:00. Атмосферата е лежерна и някак естествено преминава към по-силна музика и леки танци. Около 14 часа хапналите гости може и да се поразкършат, а разговорите да станат по-разпалени. Така се случва т.нар. boozy brunch party. Порциите на храните от брънча са тип гурме, разбирай недостатъчно големи за някои хора. Може да хапнете филийки с бъркани яйца и карамелизирано масло, гарнирани с парчета авокадо, или тостове с поширани яйца и рукола.

Гастро бар JasmineЛюбителите на виното тук могат да се насладят на над 55 вина на чаша
брънч
Снимка: Facebook



Багри

Брънчът в ресторанта ("Добрич" 10) е с локални, фермерски продукти. Тук може да ви предложат супа за брънча и тя ще е с месо от източнобалканска свиня. По-класическите ястия закъсна закуска включват яйца по панагюрски, омлет със спанак и еленски бут и пържени филии със сладко от ягоди. При всички положения в чинията ще е много цветно.
Препоръчително е предварително да запазете маса. 

Багреник – трицветена паста от родопски фасулАко храната и за вас не е просто начин да си напълните стомаха, а носи най-вече здраве и удоволствие

ХлеБар 

В бар ХлеБар" ("Оборище" 16) има изобилие от хляб и банички. Но нищо не е както изглежда, защото баниците например са с интересни и нестандартни пълнежи - яйце, сирене и зехтин, агнешко и булгур, картофи и манатарки, ябълка и тиква, и др. Правят също и мекици и палачинки. Ако сте на "по-така" вълна, може да си поръчате кроасаните или пък бретцели. 

брънч
Снимка: Facebook



Daro
Пържените филийки тук ("Ангел Кънчев" 20) са козуначени, а освен класическите баници и мекици, характерни за българската кухня, има и овесени ядки с мляко и палачинките с белгийски шоколад. Хлябът е изпечен на място. Сандвичите са с шунка, скариди, риба и различни сососве.  

Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

Последно от Места
  • Джон Бон Джоуви откри два ресторанта за бедни и бездомни

  • Акцент на DiVino.Taste 2019: колко е важен произходът

  • Дегустация в ресторант Floret (ВИДЕО)