.

Елена Андреева: Когато съм влюбена, спира да ми се яде

15 Декември 2017

Елена Андреева отпадна от "Фермата" дни преди финала. Веднага се възползвахме, за да я попитаме какво обича да готви и да си похапва, спазва ли диети и на какво има вкус любовта според нея. Вижте:

Живееш сама. Какво си готвиш най-често?

Традиционалист съм и харесвам българската национална кухня. Обичам да ям предимно и не готвя толкова много. Но когато го правя, са предимно бързи неща, като паста, макарони, спагети, яйца под всякаква форма, пиле с ориз.

Имаш ли любим ресторант и какво обикновено си поръчваш в него?

Имам, да, и той е сръбски, защото също обичам и сръбската кухня. Но не си падам по месо, а предпочитам боб – точно техният, който е с чесън и е по-гъст. На салатите им също съм фен, например чобан салата ми е слабост, както и прясно изпечените питки.

Имала си дълги връзки и със сигурност си разбрала какъв е вкусът на любовта – можеш ли да го отъждествиш с ястие, подправка или десерт?

Любовта в никакъв случай не ми минава под формата на ястия, защото когато съм влюбена, спира да ми се яде.  Усещам я по-скоро като музика. Да, почвам да чувам музиката много силно, когато изпитвам любов в себе си.

Спазваш ли диети?

Не и никога не съм, хапвам си каквото искам, когато си поискам, в много големи количества и не се ограничавам.

Сигурно тичането след кучетата те поддържа във форма.

Да, а също е в следствие на бърз метаболизъм и ген.

Какво задължително ще има на коледната ти трапеза и с кого ще празнуваш?

Всяка година празнувам със семейството си, правим много хубава трапеза и имаме точно седем ястия на нея. Задължителните ястия на масата ни са ядки и таратор, защото сме големи фенове на таратора, питка с пара, баница с късмети, която традиционно се прави за Нова година, но двете ми по-малки сестри много й се радват. Още на Бъдни вечер си подаряваме подаръците и не можем да издържим до сутринта.

Какво ще пожелаеш на всички, които те подкрепяха?

Пожелавам им най-вече здраве, пък другото само идва.

Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

Последно от Идеи
  • Шеф Петър Михалчев: Никога не бих опитал прилеп в каквото и да е ястие

  • Японка рисува цветя с картофено пюре върху филийки

  • 3 различни начини за боядисване на яйца, които може би не знаете