.

Иван Гинчев: Изяждах по 7 шоколада всяка вечер, след Фермата намалих сладкото с 90%

Иван Гинчев отпадна от "Фермата", след като Алек го победи в дуел. Стара травма в гърба определено повлия на представянето му, а оказва се такива Иван има доста - има схващане на врата, плексит, изкривяване на гръбнака, и др. Определя себе си като сприхав човек, който обожава да спори и да се налага. Разговорът ни с него е сладък само когато става дума за 7-те шоколада, които изяждал всяка вечер. Иначе се пали за всякакви теми - от това трябва ли жените да влизат със забрадка в църква до това колко истински приятели има човек.

Иван Гинчев, фермата, сезон 3

Коя храна ти липсваше най-много във "Фермата"?
Аз ям много сладко. Всяка вечер изяждам по 6-7 шоколада. Отделно шоколадови бисквити, гризини... Това ми е ежедневие цял живот. Ходил съм на лекар, но изследванията показаха, че всичко е перфектно. Моят организъм явно е по-различен. Защото ако това количество го изяждаше някой друг, щеше да е умрял. Сладкото много ми липсваше. През цялото време във "Фермата" си повтарях, че като изляза, ще отида в някоя сладкарница и ще ям крем брюлета, торти, пасти, ще изпия поне 10 литра газирано безалкохолно на един път. Излязох и даже не отидох на сладкарница. 

До 30-годишен нямах проблеми с фигурата си. Вече съм над 30 и тялото ми работи по различен начин. Заформих коремче. Нямам комплекси за това - за себе си съм си най-готиният! Обаче пък що да го имам тоя корем! И си казах – не умрях във фермата, като не ядях сладко, защо да не е така и навън. Намалих сладкото и газираното на 90%.

Готвиш ли?
Мога да готвя. Професионално съм го работил като готвач в много актуален за времето си ресторант. Но вкъщи не готвя. Ставам в 5:30, излизам и се прибирам в 23. Дори да искам, нямам физическото време да го направя. Жена ми обаче готви много добре.

Даваш ли й съвети кое как да прави?
Съпругата ми е манячка на няколко неща – готвене, което практикува, и песни и танци, което гледа по телевизията. Готви разкошно, защото го иска. Тя отваря празен хладилник и прави чудеса. А нашият хладилник е винаги пълен. Правете си сметка какво прави!

Кое е любимото ти ястие?
Сарми, боб и пълнени чушки. Аз харесвам най-много българската кухня. Цял живот съм бил чревоугодник. Обикновените, традиционни български ястия са ми най-любими. Мога да ям за закуска, обяд и вечеря боб в продължение на цяла седмица. После като ми дойде вълната за пълнени чушки, вкъщи се готви 10 дена само това. Хапвам си с кеф! 

иван сапунджиев, иван гинчев, дуел, фермата, сезон 3


Как посрещате Коледа в Берлин?
Всяка Бъдни вечер сядаме на масата с постни ястия. Но като мине полунощ, не почваме с пържолите. Вкъщи алкохол не пием. Аз изобщо не близвам - даже не го подушвам. Събираме се семейно – сестра ми живее в Берлин, майка ми също е там. Заедно сме на всеки български празник. Много си падам по българските традиции и обичаи. Всеки, дори и малък празник в православния календар, вкъщи е голям.

Защото не сте в България или така го чувстваш по принцип?
То си е до човек. Няма значение дали си в България, или в Китай, ако отвътре не го чувстваш и не ти пука. Докато бяхме в България беше същото. И навън пак е така. Не е станало по-силно или по-слабо, защото винаги е било на 100%. И няма нищо общо с това къде живеем.

Един човек, ако е мишка, тъпанар, мързелив, където и да иде, ще е тъпанар, мишка и мързелив, не само в България.

Нещата в моя живот са простички. Живей културно и спокойно, не вреди да хората, ако можеш да по-помогнеш – помогни. Ако не можеш – бъди неутрален. Най-важното - аз съм щастлив. Човешкият живот е неспирна борба за щастие. Един го намира в наркотиците, втори - в ку*вите, трети в алкохола. Моето щастие е в сплотеното семейство. Ей сега ако умра, ще си умра щастлив!

Мнения и коментари
  Рецепти
  • Шоколадови куркубини

  • Орехов кекс с кафе и карамел

  • Пикантна супа със скариди

  • Такоси със скариди, царевица и авокадо

  • Фондю с бри

  • Салата с тофу, рукола и таханов сос

  Последно от Идеи
  • От "Музея на киселото мляко" в Студен извор до "Музея на сладоледа" в Сан Франциско

  • Добрият вкус на MasterChef България се завръща с петото си издание на 25 февруари

  • Атанасовден е! Защо се яде мед?