.

Къде почиваха и какво сготвиха това лято участниците от MasterChef 5?

Лятото е към своя край, независимо дали това ни харесва, или не. Усеща се по аромата на печени чушки, който все по-често се носи във въздуха и по броя на бурканите със зимнина, които запълват лавиците в килери и мазета. Лятото е почивка, но и готвене. Тези две неща в най-пълен смисъл присъстват в живота на последните участници в MasterChef. Какво правиха през топлия сезон Лора, Рори, Сияна и останалите властелини на кухнята? Вижте.

Това лято чаровната Лора Капустина си почива на къмпинг в Хърватия, в Турция и в Южна Африка. В Лефалале, провинция Лимпопо, тя посрещна и рождения си ден. 

"...след като видях жирафи на живо, съм сигурна, че трябва да си направя подарък и да си открадна един." Не знаем дали си е откраднала жираф, но сме сигурни, че е имала най-вкусната торта. 

Лора от MasterChef: Изискан сладкиш и високи токчета вървят с мъж, който много те обича

А между пътешествията Лора сготви и страхотни неща - пълнозърнеста паста пене със сос бешамел със сирена и горчица и зеленчуци, мус от бял шоколад и босилек, добрич чийзкейк с лимони и пай с бутер тесто, горски плодове и крема сирене. Рецептите им споделя в блога си

Сияна Йорданова пък редува България с чужбина и море с планина. Белите плажове на остров Тасос бяха последвани от изкачване на Мальовица, след което обиколка на Българското Черноморие.

Предизвикахме участници в MasterChef - как да режем лук, без да се разплачем? (ВИДЕО)

А междувременно похапна рапове на плажа в Синеморец и пица в Созопол. 

 

Американецът Рори Милър продължава да пътува, както правеше и през цялото време на участието си в MasterChef. И тогава той циркулираше между България и Румъния, най-вече заради пивоварната, с която се занимаваше в северната си съседка. След края на предаването Рори Милър е част от екипите на различни кулинарни проекти и места - готви с/в Манджа ван, ресторант "Кармаре".

Рори Милър от MasterChef: Първото нещо, което сготвих в живота си, бяха китайски пелмени

Последното му пътешествие е част от програмата "Резиденция Баба" (инициатива, която свързва потенциала на младежи от града със знанието на баби от селата), като част от която поживя в село Типченица. 

Освен с бира и бирени курсове, това лято Рори се занимава и с приготвянето на различни видове бургери, множество барбекюта, бурито и др. 

Таня Попова, която в предаването доста често беше притеснена и вечно бързаща, в готвенето на ястия това лято е по-скоро традиционна и спокойна. Печен боб с наденица, пълнени тиквички с ориз, талиателе с домати, чесън, рикота, босилек и маслини и т.н. 

Таня Попова: Едно обикновено момиче може да се пребори за голямата титла в MasterChef

Таня е избрала спокойствието на живота в къща, в село край София. Което може би й дава и нужното лятно спокойствие, което мнозина търсят в пътешествията. 

 

 

 

Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

Последно от Идеи
  • Шеф Петър Михалчев: Никога не бих опитал прилеп в каквото и да е ястие

  • Японка рисува цветя с картофено пюре върху филийки

  • 3 различни начини за боядисване на яйца, които може би не знаете