.
Снимка: instagram.com

Какво ядат еднорозите и как да си го сготвим сами?

Трендът "Еднорози" заля всичко - от дрехите и обувките до тортите и мъфините. Появиха се еднорози от захар с рогове от цветно тесто, но лудостта и разнообразието не спряха до тук. Цветната феерия избухна и в ястия, които са основни и подходящи за вечеря или обяд. Изобилие от цветни и артистични дизайни на хранителни продукти, за които дори не сме предполагали, че могат да съществуват. Нудълите за еднорози вече са тук и превземат Instagram. Ето 10-те ни любими снимки на ястия с тях.

1. Изяж дъгата
"Рояк" от специална юфка, пиперки, бейби царевица, мисо, зелен лук, липов чай и нори (морски водорасли).

2. Природна красота

Ако си помислихте, че за правенето на тези прекрасни творения от тесто са използвани различни странни и вредни бои, ще сгрешите. Всъщност всичко, което трябва да направите, ако искате да ги приготвите вкъщи, е да сварите лилаво зеле, докато естествените фитонутриенти (хранителните вещества, които дават цветовете на растенията), започват да оцветяват водата в синьо. Оставете оризовите спагети да се накиснат във водата за около 10 минути. След това изстискайте лимонов сок на местата, където искате да стане лилаво и розово.

3. Нюанс и в синьо
Ако искате да направите вашите тестени изделия (юфка, спагети, нудъли) в светъл синьо-зелен цвят, трябва само да разредите полученото от варенето на лилавото зеле в малко допълнително количество вода. 

 

4. Памучни бонбони
Satay е азиатско ястие - прави се от нарязано на кубчета месо от пиле, овнешко, говеждо, свинско, риба или тофу. Приготвя се на скара, след което се сервира с различни пикантни подправки. Розово-лилавата дъга за гарнитура тук е овкусена със сладък сос. 

5. На върха
Вкусната вечеря трябва да е красива и в чинията. Тази купичка не може просто да се сложи на масата и някой да извика - "Вечерята е готова!". Твърде нежна и красива е за такова непретенциозно представяне, нали? И тук нудълите се варят с лилаво зеле, а по-светлият цвят се получава, като се изстиска лимонов сок. 

6. Макарони в розово

Тази красива, цветна, много женствена паста е истинско кулинарно съкровище. Цветовете правят това ястие много подходящо за тематично парти - рожден ден на момиче или моминско парти.

7. Силата на цветята
Красивата паста е опакована в прозрачни пролетна рулца и поръсени с цветни листенца. Направете ги с ядивни цветя. Използват се обикновени, прозрачни оризови кори, но пастата предварително е оцветена и се вижда през тях. 

 

8. Цвекло на сърца

Резенчета от цвекло на сърца може да придаде завършен вид на всяко ястие. По-лесно ще го нарежете, ако цвеклото е мариновано. Може да купите такава консерва от почти всеки магазин.

9. Перфектната паста

Обикновената паста, която приготвяте през уикенда или в моментите, когато сте затруднени какво да сготвите, може да се превърне в чудно, цветно ястие много бързо. Освен цвета, към нея има зеленчукова гарнитура и малки ароматни късчета пиле. 


10. Летни рулца

Пролетните рулца се предлагат най-често в китайските ресторанти. Но те са с плътна, изпържена кора, през която нищо не се вижда. Летните са доста по-различни от тях. напълнете ги с цветна паста и цветни зеленчуци за максимален ефект. 

 

 

Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

Последно от Идеи
  • Шеф Петър Михалчев: Никога не бих опитал прилеп в каквото и да е ястие

  • Японка рисува цветя с картофено пюре върху филийки

  • 3 различни начини за боядисване на яйца, които може би не знаете