.

"Men in the Kitchen" пренасят емоцията на MasterChef в столичен ресторант тази неделя

Трима от най-добрите гладиатори в MasterChef 4 създадоха проекта "Men in the Kitchen", с който ще организират кулинарни събития. Даниел Радойков, Кольо Минчев и Николай Немигенчев са много различни, но точно в това се крие химията помежду им - ако бяха еднакви, просто щяха да са скучни. Тримата се допълват като зъбни колела в механизъм, който работи перфектно. Първото събитие е на 20 май в столичния ресторант "The View", така че - запознайте се с Мъжете в кухнята.

Здравейте! Разкажете ми всичко най-важно, което гостите трябва да знаят за събитието.

Даниел: Идеята на цялата ни концепция "Men in the Kitchen" е да бъде не само готвене, а нетуъркинг - събитие, което ще събира отделни хора, които имат една страст, и тя е любовта към кулинарията. Основната ни мисия е да покажем това, което ние сме изживели в MasterChef - предизвикателствата, стреса, игрите, готвенето. По наши наблюдения много хора искат да участват в самото състезание, но нямат възможност. Искаме в нашите събития да направим така, че хората да изпитат част от тези предизвикателства, които ние сме изпитали на кулинарната арена. 

Какво още да очакваме?

Даниел: Това, което ще бъде интересно при нас е, че ще сервираме четиристепенното меню, което е изцяло авторско и с доста интересни компоненти - амюз бюш, предястие, основно и десерт. Между всяко едно от ястията ще има игри с публиката, като ще участват по трима души, избрани на случаен принцип. Всяка една игра ще бъде съобразена с етап в приготвянето на дадено ястие - общо взето като процеса на готвене. Гостите ще участват в предизвикателство, а победителят във всяко състезание ще получи награди - брандирани подаръци с логото на "Men in the Kitchen". Общо ще има три игри с по трима души, тоест девет души от публиката ще участват в някакви предизвикателства. Така ще се постараем да вкараме духа на състезанието MasterChef, пречупено през нашата визия и кулинарни умения.

Ще бъдат ли обвързани игрите, с ястията които ще приготвяте?

Даниел: Искаме да ги запазим в тайна, тъй като идеята на игрите е хората да изпитат своите умения в готвенето на живо. Ще се забавляват доста.

Защо "Men in the Kitchen" избраха именно ресторант "The View" за старт на кулинарните събития?

Кольо: Смятам, че "The View" е добър ресторант с добра база. Вдъхновява ни и гледката, която заведението предлага над цяла София. Много светъл и приветлив ресторант, затова смятам, че на хората определено ще им хареса. Нашата идея е да направим шоу, а не просто готвене, където хората да хапнат и да се насладят на храната, след което да си тръгнат.

Даниел: Ние се стараем нашите места да бъдат нестандартни. За мен "The View" е първият ресторант с такава гледка в София, така че несъмнено го избрахме, за да предложим на хората усещане, емоция и храна. Това е и самата концепция на марката "Men in the Kitchen".

Николай: Екипът, който работи в кухнята на ресторанта, споделя критериите и стандартите, които и ние имаме към готвенето. Затова е още един плюс за нас, че имаме тази база и екипа на ресторанта е отворен към подобни събития.

Събитието се очертава като истински кулинарен празник, съчетавайки качествени ястия със забавления и игри, за които вече споменахте. Какви демонстрации и предизвикателства сте приготвили за хората сред нощната красота на града?

Даниел: Основната ни е идея е по време на игрите, показвайки на участниците какво трябва да се направи в самата игра, да демонстрираме все пак и нашите умения, които сме придобили преди и след MasterChef. Друго много важно нещо е, че по време на събитието кухнята ще бъде видима - хората, които искат да се докоснат, наистина могат да дойдат и да видят как готвим. Това ще бъде нещо уникално, което според мен досега в подобни гостувания не е правено. Гостите ще бъдат на една ръка разстояние от нас. Chef готвачът на "The View" Калоян Добрев, който е наш домакин, е изключително добър и ще бъде изцяло въвлечен в цялата ситуация, така че наистина имаме на разположения много големи професионалисти.

Николай: Това са хора, които имат голям опит в ресторантьорството на много високо ниво в чужбина. Събитието ще включва доста порции за гостите, така че трябва една добре сработена машина в кухнята и добра отборна игра.

Очертава се гостите да опитат интересно авторското меню, което ще включва син речен рак, агнешко, нетрадиционен чийзкейк и какво ли още не. Разкажете ми повече за всичко, което специално сте сътворили за събитието.

Кольо: Подбрали сме доста добри продукти и храни, които повечето хора не са опитвали приготвени по този начин. Избрали сме нетрадиционен начин, по който ще поднесем храната. Амюз бушът се състои от три компонента - желирано гаспачо с фламбирана скарида, маринован в портокалови кори гъши дроб и сладко от смокини върху домашно изпечен брьош, както и сюзме - вид крема сирене, оваляно в запечен шам фастък с билки. Колкото до предястието, до този момент никога не съм консумирал подобно - агнешки момици, приготвени на сю вид с прясно мляко и билки, готвено на ниска температура много дълго време - над 3 часа, и поднесено със сорбе от краставица и билки, мус от кисело мляко и мурсалкси чай. Подбра ли сме български продукти, поднесени по много нетрадиционен начин, така че да впечатлим нашите гости. Основното ястие е лозови сарми с нахут и дърпано агнешко месо, приготвено по бавна технология с отлично подбран букет от билки, така че дори хората, които не консумират агнешко, няма да разберат, че е такова месо. Речен син рак също не е много популярно ястие по българските ресторанти, като основното ястие отново ще бъде поднесено с палитра от мусове. Десертът е нетрадиционен чийзкейк с домашно приготвен конфитюр от вишни. Менюто ще бъде доста добро и ще бъде грях някой да не го опита.

Как ще продължи серията от кулинарни събития на "Men in the Kitchen"?

Кольо: Имаме визия и стратегия, защото без тях няма как да се развива какъвто и да е проект. За нас е много важно да направим добро първо впечатление с това събитие, така че тримата, заедно с екипа ни, сме впрегнали всички сили. Подготвяме серия от подобни мероприятия, където да представим наши авторски менюта със забавленията. Те ще бъдат ежемесечни и в нетрадиционни ресторанти, като ще бъдат обявявани предварително, за да могат хората да си планират вечерта и да поканят приятна компания.

Даниел: За всяко отделно събитие ще правим специално меню, което да бъде ориентирано спрямо сезона и интериора на ресторанта. Всяко едно наше събитие в различен ресторант ще бъде с различна атмосфера, различна храна и различни забавления, така че да не се повтаряме и хората да ни следват и да изживяват постоянно нова емоция.

Николай: Или както се казва в MasterChef: Очаквайте неочакваното! Това може да бъде едно много добро мото на нашия бранд.

Събитието ще да даде възможност на всеки да се докосне до авантюрата MasterChef. Какво бихте посъветвали всички почитатели на готвенето?

Николай: Най-важното е да има страст и любов към готвенето - нещо, което ти доставя удоволствие. Ако човек ще го прави само, защото ще го дават по телевизията, значи това не е неговият проект.

Кольо: Човек трябва да вярва в себе си, да се бори, никога да не се предава - това е изключително важно в едно състезание. Зрителите трябва да знаят, че MasterChef не е просто едно състезание, а маратон, в който никой не знае докъде ще стигне. Всеки трябва да вярва и да следва своя собствен план, защото може да си тръгнал по-слабо в самото начало, но накрая да стигне много по-далече от някой друг участник. В маратона има и доза стратегия, която всеки един трябва да подготви.

Николай: Трябва да си запазиш кислород за всичките месеци.

Даниел:  Хората не трябва да ги е страх, а просто да следват мечтите си и ако наистина имат любов към готвенето и искат да се развиват в тази област, нека стремглаво да действат напред, защото MasterChef е едно реалити, което е съпътствано с много стрес и предизвикателства, но ще преживеят и уникални моменти, които са един път в живота.

Николай: Ще срещнат уникални хора, които ще им станат приятели в бъдеще. Именно по този начин MasterChef ни срещна и нас тримата. И да гледате големия финал на 29 май!

Мнения и коментари
  Рецепти
  • Персийски сладкиш с шамфастък

  • Японски бисквити от парено тесто

  • Доматено ризото

  • Пилешки сандвич със сирене фета

  • Пилешки шишчета на грил със сос

  • Португалски яйца

  Последно от Идеи
  • Пъстърва с маслено-орехова плънка от Ваня Рахнева

  • 5 свежи ястия, които да приготвите за първа пролет

  • Радка Булман: Шеф Силвена Роу е като меч - разрязва с поглед