.

Нова изворна вода за приготвяне на бебешка храна

Има два факта, свързани с водата, които са неоспорими в своята истинност и им се доверяват хората по цял свят.

Първо - да се пие вода е полезно и необходимо. Второ - кърмата задоволява ежедневните нужди на бебетата както от храна, така и от вода.

Водата е източник на живот. Човешкият организмът е до 80% вода. Около 20% от нея се намира в кожата. Тъй като тя е най-големият ни орган, а и този, изложен на най-много външни влияния, тя губи и най-много вода. Хидратирането и здравето за кожата и цялото ни тяло започват от една чаша вода.

вода Роса

Колко вода да пием, според теглото си?

За всеки килограм от телесното тегло човек трябва да приема между 30 и 40 мл вода.

Ако тежите 50 кг, то ще имате нужда от 1.5 – 2.0 л течности дневно (50 х 30 мл = 1500 мл; 50 х 40 мл = 2000 мл).

При новородените и децата тази формула обаче е различна. Те имат по-високи нужди от течности спрямо възрастните. За бебетата тази формула се изчислява със 150 мл на килограм телесна маса.

Разбира се, тъй като се отнася до хора, има много субективни и други фактори, които оказват въздействие върху тази формула. Количеството нужна вода зависи от личните нужди, климатичните условия, количеството загуба на вода от тренировки, потене и др.

Новата изворна вода "Роса" е подходяща за ежедневна употреба. Източникът й е екологично чист - добива се от извор Власина, в Република Сърбия. 

До 30% от материалите, от които е изработена бутилката на водата "Роса", са от растителен произход. А тя е 100% рециклируема. Като хора, които отказват кафето в пластмасови чаши, приборите за еднократна употреба, сламките в коктейлите и събират капачки за различни медицински каузи, категорично одобряваме всяка възможност за преработка на бутилките. 

Бебетата и водата

Счита се, че в първите седмици живот на новородените именно жаждата, а не гладът, ги стимулира, за да се задейства желанието им за сукане. Веднъж отключил се този механизъм, означава само едно - живот. И то такъв, който е най-добър за бебето - кърма и близо до мама. 

Кърмата съдържа 88% вода. Това е причината бебетата да нямат нужда от допълнителни течности през първите 6 месеца.

Когато все пак се налага даване на адаптирано мляко, е добре водата, която се слага да е чешмяна или изворна. Вода "Роса" е с ниска минерализация - 50 мг на литър. Децата под 3 години трябва изцяло да избягват минералната вода. Тя не е подходяща за ежедневна употреба от децата до 7-годишна възраст.  

вода Роса
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

Последно от Идеи
  • Шеф Петър Михалчев: Никога не бих опитал прилеп в каквото и да е ястие

  • Японка рисува цветя с картофено пюре върху филийки

  • 3 различни начини за боядисване на яйца, които може би не знаете