.

Провал с гръм и трясък - моделът Кристина Казакова напусна кухнята на MasterChef

08 Април 2020

Черното се оказа фатален цвят за 31-годишната Кристина Казакова, която напусна най-голямото кулинарно състезания в България, след като се провали с гръм и трясък при приготвянето на крем карамел и крем брюле. Заедно с още 10 от най-добрите хоби готвачи у нас тя облече черна престилка и имаше на разположение 45 минути, за да приготви двата класически, но и коварни десерта.

Залогът на стрес теста във вторник вечер беше мястото на един от тях зад готварската банка на шоуто. Видимо объркана, Кристина приготви десертите за първи път, но дори молитвите й към „бога на фурните“ не успяха да я спасят от трагичния резултат, който й коства престилката в шоуто.

„Крем карамелът ти е нещо средно между мляко с ориз и грис халва“, коментира Chef Андре Токев.

Кристина напусна кухнята на MasterChef с натрупан безценен опит. „Няма какво повече да искам!“, усмихна се на сбогуване моделката.

Елиминационният стрес тест подложи на изпитание общо 11 участници, които не успяха да впечатлят журито с креативно използване на продуктите от седмичната кутия. Селекцията от изцяло черни храни като патладжани, черен дроб, къпини, шоколад, черно сирене, черен чесън, маслини, черна киноа, черен хайвер, черен трюфел и мастило от сепия изплаши част от хоби готвачите, но донесе значка за имунитет на един от най-младите кулинари – Димитър Тончев. 20-годишният студент изненада приятно журито с иновативната си идея -  черен еклер с пастет от свински дроб и майонеза от черен чесън.

„Черната престилка те стресна и най-накрая се събуди от летаргичен сън. Браво, това е твоята чиния“, поздрави го любимият му учител Chef Петър Михалчев.

MasterChef

„Вярвам, че бъдещето е възможно само за тези, които са взели най-доброто от традициите и миналото. Днес ще готвя с жената, която ме е вдъхновила да обичам качествената храна - моята майка Кунка“, обяви Chef Силвена Роу и не скри вълнението и сълзите си от срещата със своя пръв учител.

MasterChef

За изненада на всички, Добромир, който призна, че никога не е приготвял торта или здравословен десерт, успя да претвори по-прецизно трудната рецепта и триумфира като първия анти-веган, спечелил престилка от вегански Master Class. Заедно със своята помощничка Николета, той спечели и уникалната възможност да създаде свой мини ресторант на детски фестивал.

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“ ще гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Те ще споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите ще бъдат застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.

Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

Последно от Идеи
  • Шеф Петър Михалчев: Никога не бих опитал прилеп в каквото и да е ястие

  • Японка рисува цветя с картофено пюре върху филийки

  • 3 различни начини за боядисване на яйца, които може би не знаете