.

Рори Милър от MasterChef: Първото нещо, което сготвих в живота си, бяха китайски пелмени

Рори Милър е на 36 г. от Сиатъл. Преди години идва в България, става пивовар и произвежда крафт бира. Любовта му към готвенето идва от страстта му към бирата. Не обича да имитира. Иска да участва в MasterChef, защото мисли, че ще има драма.

Рори Милър

Кое е първото нещо, което сготви в живота си?
Dumplings – китайски пелмени.

Защо реши да участваш във формата? Какво смяташ, че можеш да покажеш?
Искам да покажа на себе си, че мога, че streetfood може да бъде fine dining, а fine dining да бъде streetfood. Искам да покажа и връзката между бирата и храната и че крафтът е начин на живот, а не мода. Според мен крафт храната и крафт напитките са бъдещето на кулинарията навсякъде.

Успя ли вече да научиш нещо ново (кулинарна техника, обработка на продукти, друго)?
Да, разбира се.

Кой от журито ти се струва най-взискателен и защо?
Те са различни и се иска много респект за различните неща.

Рори Милър

Мотото на MasterChef тази година е „Добрият вкус“ – с какви подправки можеш винаги да подобриш вкуса на ястието/ кои използваш най-често?
Люто и алкохол.

Сподели ни своя любима рецепта, с която смяташ, че може да спечелиш 100 000 лева.
Пълнени люти чушки.

 

Мнения и коментари
    Рецепти
    • Персийски сладкиш с шамфастък

    • Японски бисквити от парено тесто

    • Доматено ризото

    • Пилешки сандвич със сирене фета

    • Пилешки шишчета на грил със сос

    • Португалски яйца

    Последно от Идеи
    • Пъстърва с маслено-орехова плънка от Ваня Рахнева

    • 5 свежи ястия, които да приготвите за първа пролет

    • Радка Булман: Шеф Силвена Роу е като меч - разрязва с поглед