.
Снимка: Thinkstock

5 нови неща, които ще ви заинтригуват на форума за вино DiVino.Taste 2018

Освен традиционната изложбена част с дегустации, осмото издание на DiVino.Taste ще предложи  изключително интересна и разнообразна програма от майсторски класове, лекции и презентации.

DiVino.Taste

 

Ново, непознато, интересно

За DiVino.Taste 2018 у нас пристига най-големият експерт на шампански вина в света – Том Стивънсън! Той ще води уникален майсторски клас за розовите вина икони от Шампан. Том Стивънсън е автор на 42 книги, носител на 33 литературни награди. Някои от произведенията му продължават да са част от обучението на Master of Wine и Master Sommelier, а книгата му Sotheby’s Wine Encyclopedia е с продадени над 800 000 екземпляра по света. 

За първи път по време на DiVino.Taste 2018 ще може да се запознаете с качествената система на германските вина. Форумът предлага винено пътешествие от люлката на виното Грузия през Шампан, емблематичната испанска Риоха и Фриули в Северна Италия, дала на света едни от най-култовите бели вина. Винената обиколка на света ще завърши в Австралия, с приключение из най-великите тероари на този континент.    

На изложението ще може да се ориентирате и какво се случва с традиционните бели български сортове и какво е тяхното бъдеще. Николай Кръстев, един от младите и талантливи български уайнмейкъри, ще представи някои от най-добрите примери за вина от такива сортове и ще проследи тяхното развитие във времето. 

Един нов и вълнуващ свят и ще изненадаме любителите на виното… с майсторски клас за студено пресования зехтин. В това невероятно изживяване ще ви потопи Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. 

За пръв път в България ще бъдат представени с дегустация чаши Riedel, определени специално за три от знаковите български червени сортове – мавруд, широка мелнишка лоза и рубин. 

Как да се включим?

Осмото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 23 до 25 ноември, в зала 5 на Интер Експо Център София. Всички пакети с билетите за DiVino.Taste 2018 са в продажба тук

 

Мнения и коментари
  Рецепти
  • Персийски сладкиш с шамфастък

  • Японски бисквити от парено тесто

  • Доматено ризото

  • Пилешки сандвич със сирене фета

  • Пилешки шишчета на грил със сос

  • Португалски яйца

  Последно от Места
  • 50-те най-добри коктейл бара в Европа. Кои са българските в класацията?

  • На обяд в... Beforе and After

  • На вкусен брънч с "Компанията"