.

Кулинарни вълшебства, качествена музика и признати шеф-готвачи на Мood for food Street Fest

20 Август 2018

Какво е храната? Тя е вкус, аромат, усещане. Тя докосва всичките ни сетива и позволява на цялото ни тяло да се наслади на всяка хапка, да усети всяка съставка, а за да бъде удоволствието пълно имаме нужда само от приятна компания, звучна музика и чаша освежаващо питие.

Единственото по рода си събитие Мood for food Street Fest ще се проведе в Пловдив между 14 и 16 септември 2018.

Фестивалът поставя храната в центъра, но същевременно следва вярването, че около храната трябва да има всичко, за да се насладят всички сетива. За тази цел организаторите са предвидили богата програма с купища изненади на място, сред които escape room, качествена музика, дегустации, уъркшопи и, разбира се, неустоимо вкусни кулинарни изкушения. Тази година кулинарният фестивал ще се проведе за първи път и то не където и да е, а в слънчев Пловдив – културният център на България и неслучайно заслужил признанието за европейска столица на културата за 2019 г.

Мood for food Street Fest

От 14 до 16 септември на централния площад в Пловдив Mood for Food ще даде на посетителите си възможността да се запознаят с изкуството на мандала и тайните на овкусяването. Ще даде достъп до полезни съвети за здравословно хранене от истински експерти в областта, както и редица готварски хитринки от признати шеф-готвачи. Малките ще могат да се забавляват в специално обособен детски кът, пълен с изненади, а за настроението на възрастните ще се погрижат някои от най-любимите музикални изпълнители.

В програмата са предвидени и уроци по food photography, оригами, че дори и работилничка за месене на пресен домашен хляб. А сред кулинарните изкушения, на които ще могат да се насладят посетителите има всичко - от сочни бургери, през традиционна италианска пица до гофрети с белгийски шоколад. От здравословна храна до не толкова здравословна, фестивалът ще предложи по нещо за всеки вкус.

Повече информация за фестивала, както и пълен списък с участниците ще откриете тук. Проектът е част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Мнения и коментари
  Рецепти
  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

  • Коледни сладки - Nikolaustashen

  • Лесен щолен без мая

  Последно от Места
  • Джон Бон Джоуви откри два ресторанта за бедни и бездомни

  • Акцент на DiVino.Taste 2019: колко е важен произходът

  • Дегустация в ресторант Floret (ВИДЕО)