.
Снимка: Росица Николова

На обяд в... Beforе and After

27 Февруари 2019

В самото сърце на София, в старинна къща на улица "Христо Белчев" 12, се намира едно заведение със забележителен интериор и вкусно обедно меню. Beforе and After е място за кафе с изискан десерт, вкусен обяд, елегантна вечеря, а също и танго за любителите на страстния танц през уикенда. Тук е бил домът на известната поетеса Мара Белчева и съвсем естествено е представлявал средище на културния елит на София още в началото на ХХ век. Интериорът е старателно реставриран, съхранил духа на миналото. 

Befor and After
Снимка: Росица Николова

Освен приятната атмосфера, тук ни изненадват с богато обедно меню, което е на съвсем прилични цени и светкавично обслужване. Предложенията са отпечатани на съвсем малко листче и е възможно някои от по-възрастните посетители да се затрудняват с разчитането. Но, от друга страна, ястията се сменят всеки ден и икономичното ползване на хартия е нещо, което ни допада. 

Малкото листче хартия съдържа много предложения - крем супа с печен карфиол и синьо сирене (3,20 лв.), зелена салата с печено пилешко филе (3,20 лв.), свинско печено с ловджийски сос и пюре (7,90 лв.), плескавица на скара с пържени картофи, зелева салата и лютеница (6,90 лв.), печена пъстърва с градинска салата (7,40 лв.), агнешка дроб сарма, зелена салата и кисело мляко (6,90 лв.). В менюто има и паста и зеленчукови предложения. 

Befor and After
Снимка: Росица Николова

В часовете от 12 до 14 заведението се пълни много бързо. На бара има предварително напълнени чаши с червено и бяло вино. Почти светкавично изчезва бялото. Към основното ястие чаша вино се предлага за 70 ст. 

В Befor and After не забравят и десертите. Те са класически, но с нов прочит - крем карамел с тиква и кафе мока и бисквитена торта с шоколад и сладко. 

Befor and After
Снимка: Росица Николова

Ястията от обедните предложения пристигат много бързо, както и би трябвало да бъде. Малко по-бързо от нужния за клиента комфорт идват и сервитьорите, питайки "Готова ли е сметката". 

Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

Последно от Места
  • Джон Бон Джоуви откри два ресторанта за бедни и бездомни

  • Акцент на DiVino.Taste 2019: колко е важен произходът

  • Дегустация в ресторант Floret (ВИДЕО)