.
Снимка: Росица Николова

На обяд в... Beforе and After

27 Февруари 2019

В самото сърце на София, в старинна къща на улица "Христо Белчев" 12, се намира едно заведение със забележителен интериор и вкусно обедно меню. Beforе and After е място за кафе с изискан десерт, вкусен обяд, елегантна вечеря, а също и танго за любителите на страстния танц през уикенда. Тук е бил домът на известната поетеса Мара Белчева и съвсем естествено е представлявал средище на културния елит на София още в началото на ХХ век. Интериорът е старателно реставриран, съхранил духа на миналото. 

Befor and After
Снимка: Росица Николова

Освен приятната атмосфера, тук ни изненадват с богато обедно меню, което е на съвсем прилични цени и светкавично обслужване. Предложенията са отпечатани на съвсем малко листче и е възможно някои от по-възрастните посетители да се затрудняват с разчитането. Но, от друга страна, ястията се сменят всеки ден и икономичното ползване на хартия е нещо, което ни допада. 

Малкото листче хартия съдържа много предложения - крем супа с печен карфиол и синьо сирене (3,20 лв.), зелена салата с печено пилешко филе (3,20 лв.), свинско печено с ловджийски сос и пюре (7,90 лв.), плескавица на скара с пържени картофи, зелева салата и лютеница (6,90 лв.), печена пъстърва с градинска салата (7,40 лв.), агнешка дроб сарма, зелена салата и кисело мляко (6,90 лв.). В менюто има и паста и зеленчукови предложения. 

Befor and After
Снимка: Росица Николова

В часовете от 12 до 14 заведението се пълни много бързо. На бара има предварително напълнени чаши с червено и бяло вино. Почти светкавично изчезва бялото. Към основното ястие чаша вино се предлага за 70 ст. 

В Befor and After не забравят и десертите. Те са класически, но с нов прочит - крем карамел с тиква и кафе мока и бисквитена торта с шоколад и сладко. 

Befor and After
Снимка: Росица Николова

Ястията от обедните предложения пристигат много бързо, както и би трябвало да бъде. Малко по-бързо от нужния за клиента комфорт идват и сервитьорите, питайки "Готова ли е сметката". 

Мнения и коментари
  Рецепти
  • Салата с прошуто, пъпеш и винегрет

  • Хляб с хумус и кисело мляко за 10 минути

  • Печено пиле с бира

  • Кексчета с розова вода и шамфастък

  • Пъстра лятна салата с билково сирене

  • Сочна картофена салата с пресни подправки и лимон

  Последно от Места
  • Направиха храна от въздух. Ще се отървем ли от парниковите газове с пържени картофи?

  • Draw&Go Coffee - избираш снимка и ти я принтират в кафето

  • Български сладолед е в Топ 50 на най-добрите в Европа