.
Снимка: Росица Николова

На обяд в Mangia e Bevi 

Обичаме да даваме свобода на небцата си и обедно да ги „пускаме“ да обикалят из центъра на София, в търсене на нещо засищащо, но и вкусно. Някак все не ни се получава да обядваме нещо просто така, с което само да утолим глада си. Все ни се иска да е по-различно, по-интересно, по-ново. 

Така открихме Mangia e Bevi на улица „Неофит Рилски“ 49. Лесно е да го подминете, докато се пазите от автомобилите, а и защото отвън е в светло дърво. Но  ако погледът ви бъде привлечен от голямо италианско знаме, свело влизайте вътре, защото само тази една крачка е достатъчна да се пренесете някъде по Средиземноморието.

Mangia e Bevi
Снимка: Росица НиколоваИнтериорът е решен в бяло и синьо. Преобладават светлото дърво и пастелните тонове.

Mangia e Bevi
Снимка: Росица Николова

В Mangia e Bevi има различно дневно обедно меню, но може да хапнете и прясна, домашно приготвена паста Болонезе, с манатарки и сос трюфел или с морски дарове. Ние лично отидохме, за да опитаме пиците. Те се приготвят от тесто, което се оставя да втасва до 72 часа. Пицата се приготвя в зависимост от степента на готовност на тестото.

Може и да ви се наложи да почакате малко повече, но вкусът след това компенсира. Тестото е тънко и хрупкаво с по-дебел борд и лека, зърниста посипка. Може да избираме между следните видове:  два вида Маргерита, Капричоза ( с гъби, домати, артишок, прошуто крудо, моцарела и маслини, 12, 20 лв.), Саламе Пиканте (с пикантен салам“Вентричини“, домати и моцарела, 11,20), Ортолана (моцарела, патладжан, тиквичка и чери домати, 12 лв.) и Конте (моцарела, чери домати, рукола, прошуто крудо, късчета прясна моцарела „ди буфата“, 12.90 лв).

Mangia e Bevi
Снимка: Росица Николова

Леко се затруднихме с рязането и затова хапнахме пиците, държейки ги в ръка.

Ако искате да научите повече за предлаганите ястия и техните особености, ще ви разкажат с удоволствие. Ние бяхме приятно изненадани от любезното обслужване. Държим да отбележим, че ни предложиха да ни приготвят лазаня дори в деня, в който заведението не работеше!

Така че ако търсите място за хапване на обяд или се чудите къде да заведете приятелите си на пица - andare!

Mangia e Bevi
Снимка: Росица Николова
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

Последно от Места
  • Джон Бон Джоуви откри два ресторанта за бедни и бездомни

  • Акцент на DiVino.Taste 2019: колко е важен произходът

  • Дегустация в ресторант Floret (ВИДЕО)