.

На обяд в... новото заведение до НДК – Casita

“Tук нищо не пържим. Забранено е за фритюрници“ – казва общителният сервитьор на дете, което иска да обядва пържени картофи. Това като концепция е много хубаво, но 10 минути по-късно детето получи не пицата, която бе поръчало, а друга.

„Ще я сменим, няма проблем“ – предлага веднага сервитьорът. Майката бе достатъчно спокойна, за да се опита чрез преговори с двете си деца да предотврати правенето на още една пица, но малчуганите все пак настояваха за своето.

Класическата ситуация е от новия ресторант до НДК – Casita. Дълги години на ул. Доспат 66 (на метри от бул. Витоша) имаше мърляво заведение за нискобюджетна скара, където хапваха много строителни работници, униформени служители на МВР и пожарната, както и всички останали, които искат бързо да си вземат тройка кебапчета без претенции.

Casita (Къщичка) е от създателите на близкия ресторант The Clock (ул. “Цар Асен I” 81). „Малко е странно. Испанско име, но с предимно италианска кухня“ – признава ми сервитьорът.

Casita е с хубав интериор (обърнете внимание на чудесния шкаф с 10 чекмеджета), но тези дни по обяд в остъкления салон е доста горещо, а на улицата има само една масичка за двама (в най-активните за обяд часове са три).

Обядвах в новото заведение три пъти и смятам, че засега най-хубавото нещо там са десертите. Всички са по 5,90 лв., като не се изписват в обедното меню и трябва да попитате персонала какво предлагат.

Пастата е по-скоро на средно ниво, а пицата (от 7 до 17 лв.) не ми хареса, защото няма никакви подправки и аромати. Просто един сгорещен доматен сос с прошуто ("Кото").

Тараторът (3,20 лв.) е чудесен, с едро смлени орехи, но пък на следващия ден ми го сервираха само с полъх от орехови трошици.

Ще посетя заведението отново през октомври, когато се надявам температурата вътре да е под 30 градуса. Обслужването има нужда от малко ускоряване.

Мнения и коментари
  Рецепти
  • Сладолед със смокини и сирене

  • Пилешка крем супа с чесън

  • Парени люти чушки

  • Как да приготвим брюкселско зеле вкусно - вариант на фурна

  • Лютеница за мързеливи жени

  • Синдермьо - стара рецепта от Родопите

  Последно от Места
  • Restaurant Week - 30 лв. за гурме меню. Тази година се включват и Пловдив, и Варна

  • Готвачи ще приготвят пресни морски деликатеси пред посетителите на Фестивал на Рибата и Виното

  • Какво да очаквате от Mood for food Street Fest vol.2?