.

На обяд в... Social Café Bar & Kitchen

Social Café Bar & Dinner е истинска находка в града, намираща се на столичния бул. "Витоша" 16. С две думи, перфектното място за социализиране и приятни срещи.

social cafe sofia
Снимка: Даяна Петкова

Имайки предвид голямата жега навън, се настанихме не в градината, а вътре, където е по-прохладно. Макар и заведението да се намира на една от най-динамичните улици в столицата, атмосферата е учудващо спокойна.

social cafe sofia
Снимка: Даяна Петкова

Още с влизането се усеща, че тук се вглеждат внимателно в детайлите на интериора. Заложили са на модерен облик и мебели от естествено дърво и метал. Масите са подходящи за всеки повод - има както по-дълги, подходящи за големи компании, така и по-малки - за романтична среща. Красиви декоративни елементи с цветя, завършат идеално приятната атмосфера.

social cafe sofia
Снимка: Даяна Петкова

В обедното меню (днес) има интересни предложения с оригинални вкусове, като заложихме на студена супа гаспачо (3,50 лв.) и ригатони с босилково песто (7,50 лв.). Комбинацията беше изключително подходяща и освежаваща.

social cafe sofia
Снимка: Даяна Петкова

Пробвали сме традиционното гаспачо в Мадрид, така че спокойно потвърждаваме, че тук бе истински вкусно и по традиционна рецепта.

Пастата също беше добра, но като се има в предвид цената й, щеше да бъде подходящо да има допълнителни елементи като кедрови ядки или пармезан.

social cafe sofia
Снимка: Даяна Петкова

Поради факта, че хапнахме студена супа, нямаше смисъл да поръчваме допълнително нещо разхлаждащо за пиене, въпреки че имаше изкушаващи предложения – домашен компот от малини, грозде и грейпфрут, както и домашен студен чай от липа и джинджифил.

Другите ястия от обедното меню също звучаха обещаващо – зеленчукова крем супа (3,50 лв), печени чушки с доматен сос и сирене (5,50 лв), както и телешки късчета с картофи и моркови (9,00 лв). За десерт може да се насладите на торта кафяв вижън (6,00 лв).

Обслужването беше на ниво, тъй като сервитьорката взе поръчката и донесе сметката точно на време, а и беше любезна.

Като цяло ресторантът е истински впечатляващ с модерен дизайн и вкусна кухня, така че със сигурност ще се върнем не само за обяд, но и за вечеря, за да опитаме и предложенията от основното меню.

Вечер заведението се превръща в бар като на няколко дни има тематични вечери (фънк, джаз или поп музика) с различни изпълнители и диджеи. 

Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

Последно от Места
  • Джон Бон Джоуви откри два ресторанта за бедни и бездомни

  • Акцент на DiVino.Taste 2019: колко е важен произходът

  • Дегустация в ресторант Floret (ВИДЕО)