.

Вечеря на... 50 метра от земята

15 Август 2017

Огромна маса на 50 метра над земята, а погледът ти се чуди към морето и залязващото слънце ли да бяга, или да се наслаждава на красивата гурме вечеря в чинията пред теб. Вечеря в небето (Dinner in The Sky) е най-новата атракция на свободната зона на Пристанище – Варна, на която може да се насладите, ако ви е омръзнало да сте здраво стъпили на земята и ви се опитва нещо ново.

вечеря в небето

Коктейл или вечеря

Вариантите за резервация са за вечеря с многостепенно меню или за коктейл, на който ще ви поднeсат 2 ястия. Бяло вино, розе, уиски или вода – може да започнете вечерта си с предпочитана напитка. Ястията са предварително подготвени, но се подреждат и декорират от главния готвач пред очите ви. Високо над земята той внимателно поставя трюфели от рикота с лифелизирани плодове, гауда с аспержи и прошуто и сфери от батати с редукция от бял трюфел в слейтове с цвят графит. Освен него, на платформата има още трима човека, които се грижат за комфорта на гостите.

вечеря в небето

Уакаме с пушена змиорка, японска майонеза с мисо, юзу и пипер тогараши е ястие, което не е за всеки, но щом сте избрали това ексцентрично изживяване, се предполага, че и небцето ви е настроено да опита нещо ново.

вечеря в небето

Телешко бон филе, мариновано в инфузия от кафе, върху канапе от овес и рагу от горски гъби  - това е основното ястие на вечерята. Ако сте вегетарианец, има опция предварително да заявите типа хранене, като тогава ще ви бъде поднесено ризото с императорски ориз и горски гъби

вечеря в небето

Времетраенето на гурме изживяването в небето е от 30 до 70 минути. Цената на двоен билет е 189 лв. 

Удобство

Още преди да се настаним край масата, преценяваме внимателно кои места са най-подходящи, откъде гледката ще е най-хубава. Всъщност се оказва, че това няма никакво значение, защото морето ви заобикаля от всички страни. Столовете се въртят почти на 90 градуса, което ви позволява да видите какво става дори зад гърба ви.

вечеря в небето

Това че вечерята се случва в небето, не е причина да се прави компромис с каквото и да било на масата - меки постелки в черно и бяло, искрящи от чистота стъклени чаши, правоъгълни плочи за сервиране от естествен камък.

Всички ценни вещи, като дамски чанти, телефони и др., може да оставите в специални приспособления в елегантната бяла чакалня на Dinner in The Sky на земята. Ако пък си носите телефон или фотоапарат, обслужващият персонал с радост ще ви снима. “Вече сме полупрофесионални фотографи”, споделя барманът, докато ни поднася коктейл с италиански вермут Carpano Antica и уиски Johnnie Walker

вечеря в небето

За ваше удобство е добре да си сложите обувки, а не чехли, които биха могли да паднат лесно. Организаторите изискват вашето присъствие поне 20 минути преди началото на събитието. На място се попълва и информативна декларация.

Безопасност

Платформата се издига на 30 или на 50 метра, като всички гости са обезопасени с колани. При по-голяма височина, може да е малко по-студено, затова е препоръчително да си носите връхна дреха. Ако на някой му прилошее или се изплаши от височината, платформата може много бързо да се спусне долу и да се реагира адекватно на ситуацията.

Вечерята в небето със сигурност е приятна лятна атракция, заради вкусната, екзотична храна, атмосферата и гледката към морето на Варна. 

вечеря в небето
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

Последно от Места
  • Джон Бон Джоуви откри два ресторанта за бедни и бездомни

  • Акцент на DiVino.Taste 2019: колко е важен произходът

  • Дегустация в ресторант Floret (ВИДЕО)