.
  • Станислав Ласкин: Има ли крем карамел – всичко е точно

    Станислав Ласкин беше един от най-колоритните и откровени участници в третия сезон на „Фермата“. За съжаление не му достигнаха броени секунди, за да се класира за финала, но пък това ни даде...

  • Коледа е, когато мандарините станат по-евтини от стрък магданоз

    Без да опъвате 25 декември на въженце или да местите календара насилсвено, може да си придърпате всички онези неща, които правят Коледата и си я направете за себе си днес. А много от тях всъщност се случват...

  • Попфолк певицата Камелия: На Бъдни вечер ядем на земята

    Познаваме гласа й, а също и атрактивната визия. Камелия отново ще бъде и част от журито в новия сезон на "Гласът на България". На Коледа и Нова година тя пее за настроението на хората, но на Бъдни вечер...

  • Марина Сучкова: Докато бях омъжена - готвих, откакто се разведох – на мен ми готвят

    Марина Сучкова напусна "Фермата" на метри преди финала, загубвайки дуела от Виолета. Какво обича да хапва най-често, кой я е научил да готви и какво задължително ще има на трапезата й по Коледа и...

  • Кой е измислил дъвката?

    Дъвката има дълга, много дълга история. Най-старото парче дъвка, което някога е било намерено, е от преди 9000 години! Древните гърци дъвчели "mastiche" (от смолата на мастиково дърво), докато маите се...

  • Защо швейцарското сирене има дупки?

    Швейцарското сирене не е с дупки, защото мишките са го нападнали преди да стигне до рафтовете на магазините. Производителите не правят дупки и за да го закачват някъде. Всъщност дупките в швейцарското...

  • Защо е важно да готвим заедно с децата си

    Готвенето с деца е бавно, досадно, те цапат, разхвърлят, може да се изгорят, порежат, а накрая изобщо не е сигурно дали ще се получи нещо годно за ядене. Но – готвенето с деца е забавно, създава...

  • Най-добрите кулинарни книги на 2017 година

    Най-доброто от новите книги за готвене, публикувани през 2017 г., са издания на различни автори, за различни по националност кухни, пълни с рецепти за различни поводи. Някои от книгите са дело на...

Последно от Места
  • Най-новото червило може да се изяде цялото

  • Масажиран свински джолан със зеленчуци от винарната на Катаржина Естейт

  • Ресторант „Щастливеца“ в Търново – щастливи от храната или гладни нещастници?