.
  • 7 факта за черешите, които ще ви накарат да ги ядете с шепи

    Ядем череши още от каменната ера. Археолозите са открили вкаменелости от череши в праисторическите пещери в Европа и Азия. Най-ранното писмено споменаване на черешите е направено от гръцкия автор Теофрактус,...

  • Какво да сготвя през уикенда - 16.06-17.06.2018

    До настъпването на астрономическото лято остават 5 дни. Можем да забързаме времето, като си приготвим вкусни морски изкушения. Всеки ден bistro ви предоставя по няколко рецепти на морски тематика, част...

  • Арт филийки с тахан и сладко от вишни

    Декорация "Паяжина" е една от най-лесните, с които може да превърнете всяка обикновена филия в истинско гурме изживяване, плейтнато добре в чинията. Нужни са ви само 2 контрастни по цвят смеси и...

  • Как да си направим сангрия с вино, рукола, краставици и... ракия

    Сангрията е често поръчвана в заведенията през лятото и това създава риск да получите огромна кана с вино, в която току-що са изсипани 2-3 вида нарязани плодове... Това е в един от добрите случаи, когато...

  • За какво са полезни черниците (дуди)?

    Плодовете на черницата, известни още като дуди, напоследък като че ли са позабравени, изместени от другите сладости от природата през този сезон – джанки, череши, сливи, както и от екзотичните плодове,...

  • Антъни Бурдейн: Бих искал дъщеря ми и майка й да не се грижат за пари, докато съм жив и след това

    Преди да стане известен, Антъни Бурдейн е малко познат писател на криминални истории. Докато собсвеникът на един бар не му казва, че трябва да прави това, в което е най-добър.Статията, която пише по-късно...

  • Как да си направите истинска ледена "Маргарита" сами

    В големите супермаркети се предлага замразено мохито, както и други алкохолни коктейли. Ако сте ги опитвали, знаете, чe основно са съставени от оцветители, някакъв алкохол и вода. Е, за да пиете истинска...

  • Станислав Райчев: Като малък обожавах неиталианската пица на баба ми с много тесто

    Пожарникар, добър и любящ съпруг, всеотдаен баща, а от няколко дни той е и новият MasterChef на България. След като се срещнах със Станислав Райчев, към списъка мога да добавя усмихнат, позитивен...

Последно от Места
  • Вила за гости Тарас Шиманский - тайната на кекса*

  • Опитайте език от източнобалканска свиня и тарталета с мастика на представянето на "100 милиона години храна"

  • Veleka beach – да хапнеш на морето бургер с био телешко, и то какъв?!