.
  • Как правилно се чупи яйце и още 7 кулинарни съвета, които научихме от епизод 17 на MasterChef

    MasterChef освен вълнуващо състезание между любители готвачи е и страхотен наръчник с кулинарни съвети. Журито, в което са шефовете Петър Михалчев, Андре Токев и ресторантьорът Лео Бианки, разполага...

  • Облачен хляб без брашно

    Ако сте пристрастени към хляба и ви харесва да присъства на трапезата ви, опитайте този вариант - облачен хляб (cloud bread). Наричат го още въздушен, защото е пухкав и лек. Облачният хляб е сред сравнително...

  • Какво ще се случи в епизод 17 на MasterChef?

    Кулинарни уроци от най-добрите, пълнени скариди и киноа с жасминов чай, рибно филе в „родопски камуфлаж“ и как да се избегнат дефектните коркови тапи на виното - част от нещата, които...

  • Какво да сготвя със... зелени джанки

    Докато са още зелени, джанките са особено полезни. Малко известен факт е, че те са най-добрата природна терапия срещу тревога и страх. От дажнките обикновено се приготвят компоти, сок, ракия,...

  • Какво да сготвя през уикенда - 21.04-22.04.2018 г.

    Уикендът е време за почивка от бързането, неотложната работа и ангажиментите. Времето не спира. Но това, което можем да направим, е да го накараме да тече по-бавно. От нас зависи! Изберете уикенда - 21.04-22.04.2018...

  • Картофените ми кюфтета не се получават! Защо?

    Картофените кюфтета са леко и бързо за приготвяне ястие, което обичат хора на всякаква възраст. Колкото и на пръв поглед лесно да изглежда тяхното приготвяне, често се случва да не се получат. Понякога...

  • Защо истинският зехтин е скъп?

    Bлизо половината продукция на зехтин в света идва от Испания. Веднага след нея в класацията се нареждат Италия и Гърция. Като всеки продукт обаче и зехтинът се дели на висококачествен и видове, при които...

  • Какво да сготвя с лапад?

    В сезона на пресните зеленолистни зеленчуци предлагаме няколко рецепта с лапад. С него може да направите както супичка, така и хляб. А един от най-интересните начини е да завъртите сарми. Лападът...

Последно от Места
  • СкараБар - скарата от едно време

  • 5 вечери, 5 известни майстор-готвачи и VIP отношение към всеки гост. Къде?

  • „Прегърни готвача“ - любов от първа хапка