.

Салата с пиле на грил и горгонзола

Готвене 30 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 2
Рейтинг

Ако ви се хапва нещо бързо и вкусно, опитайте тази салата.

Начин на приготвяне
  • 1. Почистете месото и овкусете със сол и черен пипер.
  • 2. Загрейте грил тиган и изпечете месото за 4 минути от едната страна и около 3 до 4 от другата страна. Измийте листните зеленчуци и ги подсушете.
  • 3. Загрейте малък тиган или касерола и запечете ядките кашу, за няколко минути като бъркате непрекъснато. Извадете в месото в чиния.
  • 4. Пригответе дресинг от зехтин, басамов оцет и малко сол. Нарежете пилешките гърди на филийки.
  • 5. Подредете салатата в голяма купа, полейте с малко дресинг и посолете. Сложете малко от ядките кашу и боровинките. Сложете месото. Сложете още от боровините и ядките и натрошете от сиренето. Полейте с още дресинг и поднесете.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци