.

Паста с орехов сос

Готвене 20 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 4
Рейтинг

Бързо и ефикасно решение срещу глада след дълъг и натоварен работен ден.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. В голяма тенджера кипнете подсолена вода.
  • 2. Пасирайте сухарите заедно с магданоза в блендер, като може да оставите да има по-едри трохи в сместа.
  • 3. Нарежете ореховите ядки на едро.
  • 4. Обелете скилидките чесън и ги нарежет на ситно. Сварете пастата според инструкцийте на опаковката.
  • 5. В голям тиган загрейте зехтина. Сложете чесъна, разбъркайте и веднага добавете хлебните трохи. Разбъркайте добре, за да сe намаслят и добавете орехите.
  • 6. Разбъркайте сместа и гответе 4-5 минути, за да могат орехите да се запекат и да освободят аромата си. Извадете пастата.
  • 7. Сложете рикотата в тигана, добавете от водата, в която е варена пастата и разбъркайте. Добавете спагетите към сместа, налейте още от водата и разбъркайте добре. Сосът трябва да е добре по пастата.
  • 8. Разделете на порции, поръсете с малко ситно нарязан магданоз, полейте с малко зехтин и поднесете веднага.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци