.

Ребра с кайсиева глазура

Готвене 120 мин. Подготовка 150 мин. Брой порции 6
Рейтинг

Ребрата са деликатес, като експериментът сладко-солено е особено ценен в случая.  

Начин на приготвяне
  • 1. Пригответе сухата смес за овкусяване като в купа смесите всички продукти.
  • 2. Разрежете ребрата на 2 или 3 парчета, така че да се съберат в тавата за печене.
  • 3. Намажете добре с горчица от двете страни. Освен да ги овкуси, тя ще помогне подправките да полепнат добре.
  • 4. Може да подредите дебели колелца лук под ребрата, за да минава топлият въздух и под тях или да ползвате тава с решетка.
  • 5. Разбъркайте добре и поръсете обилно върху ребрата и от двете страни. Втрийте с пръсти сместа в месото. Подредете върху кръгчетата лук. Покрийте с алиминиево фолио и приберете на хладно за поне 2-3 часа. Може да оставите и цяла нощ.
  • 6. За да приготвите глазурата сложете всички продукти в блендер и пасирайте. Може да оставите сместа с малко по-едри парченца, а aко предпочитате пасирайте го гладкост.
  • 7. Загрейте фурната до 180-190 градуса и сложете ребрата за около час час и 20 минути.
  • 8. Махнете фолиото и нанесете обилно количество от глазурата с четка. Печете още около час, в зависимост от това как обичате месото, като глазирате на всеки 10-15 минути. Последните 10 минути от печенето може да оставите фурната само на горен грил, за да се получи хубава коричка.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Крем супа с картофи, мащерка и пикантни крутони

    • Кифлички с мармалад

    • Рецепта на деня: печен боб на филийка

    • Пиле с маслен боб, спанак и чесън от Гордън Рамзи

    • Маслени картофи с чесън и розмарин

    • Телешки пепър стек