.

Салата Табуле

Готвене 20 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 8
Рейтинг

Салатата Табуле лесно и бързо решение за вечеря след дълъг работен ден. Ще ви хареса и в случаи, когато празничната трапеза е изправила стомаха ви пред големи предизвикателства.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сложете булгура в голяма купа и залейте с 450 мл гореща вода. Посолете, разбъркайте и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете да 15 -20 минути.
  • 2. Изцедете сока на лимоните. Внимателно разбъркайте булгура, за да отделите зрънцата едно от друго. Залейте с лимоновия сок, сложете пасирания чесън и 4-5 с.л. зехтин. Разбъркайте добре и приберете в хладилник за около час.
  • 3. Измийте и подсушете магданоза и ментата, почистете от големите дръжки и нарежете на ситно. Прехвърлете в голяма купа за салата.
  • 4. Нарежете на тънки колелца почистеният пресен лук и добавете при оснаталите продукти.
  • 5. Обелете краставицата, махнете семената и нарежете на кубчета. Почистете измитите домати от семената и нарежете и също нарежете на кубчета. Прибавете ги към останалите продукти.
  • 6. Накрая сложете охладения булгур и разбъркайте добре салатата.
  • 7. Поднесете с хумус и арабски питки.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Крем супа с картофи, мащерка и пикантни крутони

    • Кифлички с мармалад

    • Рецепта на деня: печен боб на филийка

    • Пиле с маслен боб, спанак и чесън от Гордън Рамзи

    • Маслени картофи с чесън и розмарин

    • Телешки пепър стек