.

Тортия с чушки

Готвене 45 мин. Подготовка 60 мин. Брой порции 6
Рейтинг

Относително бързо ястие, с което можете да задоволите вълчия апетит на приятелите си!

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Обелете сварените и охладени картофи. Обелете лука и гo нарежете на дребно. Измийте чушките, почистете от семената и нарежетe на кубчета. Обелете чесъна и нарежете на ситно.
  • 2. В съд с диаметър 24 -26 сантиметра налейте зехтина и разтопете маслото. Сложете лука, разбъркайте и след около минута добавете чесъна и посолете. Прибавете чушките. Гответе около 3-4 минути.
  • 3. Свалете съда от котлона, за да сe охладят леко продуктите и през това време пригответе яйчената смес. Настържете кашкавала на дребно ренде. В голяма купа разбийте яйцата.
  • 4. Налейте сметаната, овкусете със сол и черен пипер и добавете кашкавала. Загрейте фурната до 180 градуса.
  • 5. Излейте яйчената сме свърху зеленчуците и печете тортията 30-35 минути, докато стане златиста отгоре, а острани започне да се отлепя от стените на съда.
  • 6. Готовата тортия охладете за поне 15-20 минути, обърнете в голяма чиния за сервиране и поднесете.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Крем супа с картофи, мащерка и пикантни крутони

    • Кифлички с мармалад

    • Рецепта на деня: печен боб на филийка

    • Пиле с маслен боб, спанак и чесън от Гордън Рамзи

    • Маслени картофи с чесън и розмарин

    • Телешки пепър стек