.

Пене “Cacio e pepe” с пилешко

Готвене 30 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4
Рейтинг

Пене - класическата италианска паста, е едно идеално решение за вкусен и питателен обяд. А може и вечеря, ако ще се нуждаете от енергия за танци до зори.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Нарежете пилешкото филе на лентички. Овкусете добре с черен пипер и сол и намаслете с 1 супена лъжица зехтин.
  • 2. Загрейте 2 супени лъжици в голям тиган и изпържете пилешкото филе до златисто, като разбърквате често.
  • 3. Настържете сиренето на едро ренде.
  • 4. Към готовото месо добавете малко настъргана лимонова кора, която ще му придаде приятна свежест.
  • 5. Налейте виното и оставете още 1-2 минути на котлона. В голяма тенджера кипнете подсолена вода и сварете пастата според инструкцийте на опаковката.
  • 6. Преди да свалите месото от котлона добавете малко от настърганото сирене и разбъркайте добре.
  • 7. Отцедете пастата и прехвърлете в купа. Добавете сиренето, посолете и подправете добре с черен пипер.
  • 8. Поднестете пастата в голямо плато, отгоре сложете пилешкото месо и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Зелеви сарми с кайма

    • Пай с тиква

    • Пиле с карамелизирани лимони

    • Дребна риба с розмарин и чесън

    • Сочно тирамису с лимончело

    • Дъзмана - печиво със сирене и извара от Лудогорието