.

Равиоли с плънка от лимонова рикота

Готвене 10 мин. Подготовка 50 мин. Брой порции 4
Рейтинг

Равиолите са леко пипкаво ястие, но са толкова вкусни, че си заслужава да инвестирате тези усилия в невероятно вкусна и тържествена за сетивата комбинация от вкусове.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. В кухненски робот сложете брашното и солта. Разбъркайте, добавете яйцата и зехтина. Бъркайте докaто се оформи топка. Прехвърлете върху набрашнен плот и месете 7-8 минути, до получаванто на меко гладко тесто.
  • 2. Завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 30 минути.
  • 3. В купа сложете сиренето рикота, настърганият пармезан, отделения жълтък от яйцето (белтъка запазете за намазване), лимоновата кора и посолете. Разбъркайте добре, покрийте с фолио и приберете в хладилника, докато дойде време да ползвате.
  • 4. Разрежете тестото на 4 части и разточете тънки дълги кори на ръка или с машина за паста.
  • 5. Сложете по 1 чаена лъжичка от плънката на разстояние една от друга, намажете с отделеният белтък и покрийте с тесто. Притиснете добре с пръсти около плънката, за да не остане въздух.
  • 6. Готовите равиоли дръжте върху набрашнена повърхност.
  • 7. Кипнете голямо количество подсолена вода и сварете равиолите на порции за около 4 минути, докато изплуват на повърхността.
  • 8. В голям тиган разтопете маслото на средно висока температура и сложете сварените равиоли. Запържете за 3-4 минути от всички страни, започнат да покафеняват, полейте с лимоновия сок и извадете в чинии. Поръсете с настъргана лимонова кора.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Зелеви сарми с кайма

    • Пай с тиква

    • Пиле с карамелизирани лимони

    • Дребна риба с розмарин и чесън

    • Сочно тирамису с лимончело

    • Дъзмана - печиво със сирене и извара от Лудогорието