.

Арменски сладки

Готвене 20 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 0

Арменските сладки са чудесно допълнение към следобедния чай или кафе. Още по-хубавото е, че се комбинират добре и с чаша бяло вино.


Тестото им е ронливо и нежно, пълнежът съчетава мекотата на локума и хрупкавостта на ядката.

Сладките са най-вкусни, когато леко изстинат и попият от пудрата захар. В самото тесто няма подсладител, затова е добре да ги поръсите щедро с пудрата и да оставите достатъчно дълго време, за да се уплътни тестото с нея.

 

 




Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Водата и олиото се слагат в малка касерола на котлона. Когато течността заври, се добавят содата и бакпулвера и се сваля от котлона.
  • 2. Добавя се брашното и се бърка, докато се получи еднородна смес. Тестото трябва да е меко.
  • 3. Докато е още топло, от него се късат парченца, които се оформят в дланите. От едната страна трябва да са леко сплескани. В средата се поставят парче локум и ядка орех. След това се овалва, за да стане топче.
  • 4. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  • 5. Изваждат се и още горещи се овалват обилно в пудра захар, смесена с ванилиите.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая