.

Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

Готвене 20 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 0

Комбинацията от маслено тесто и кайсиев или ягодов мармалад, гарнирана с печени ядки, е от онези вкусотии, на които трудно можем да устоим. 

Начин на приготвяне
  • 1. Жълтъците, захарта и ваниловата захар се разбъркват с вилица в дълбока купа.
  • 2. Добавят се брашното и маслото и се замесва малко тесто.
  • 3. След което се прибира в хладилника за 2-3 часа.
  • 4. От охладеното тесто се гребва с чаена лъжичка и се оформят малки топченца, овалват се в натрошените бадеми и се подреждат в застлани с хартия за печене тави, на 2-3 см разстояние едно от друго. 
  • 5. Всяко топченце се притиска в средата с пръст, за да се оформи малка вдлъбнатина.
  • 6. Сладките се пекат около 15 мин. на 175 градуса.
  • 7. Изваждат се от фурната, изчаква се 5 мин. и в средата на всяка сладка се сипва по малко от сладкото.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"