.

Балеринки с кристална захар

Готвене 15 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 0

Тези маслени сладки са нежни и хрупкави. Наричат се "Балеринки", но са известни и като "Корекомки".

Характерно за тяхното оформяне е прегъването. Кръгчетата от тесто се прегъват, за да се получат малки балерински полички. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сипете в дълбока купа крема сиренето, масло (на стайна температура) и ванилията. Разбийте ги с миксер, докато се смесят. 
  • 2. Пресейте брашното и го добавете постепенно към останалата смес, докато се получи меко тесто. 
  • 3. Разточете го върху набрашнена повърхност на кора с дебелина 0,5 см. С чаша или формичка изрежете кръгчета. 
  • 4. Сипете захар в плоска чиния и всяко кръгче потопете от двете му страни в нея. Прегънете кръгчето на две, след което още веднъж на две. Така ще се получи нагънатата поличка на балерината. 
  • 5. Подредете сладките в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. 
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци