.

Банички със сирене и смокини

Готвене 20 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 0

Ако обичате комбинацията сладко и солено, тези банички са точно за вас. Може да ги изпечете във фурната, а може и да ги изпържите. във втория вариант стават доста по-хрупкави, но не забравяйте да отцедите върху кухненска хартия от излишната мазнина. 

Начин на приготвяне
  • 1. Разстелете кората на баница и поръсете с малко разтопено масло. Може да размажете със силиконова четка по цялата повърхност. 
  • 2. Настържете сиренето. Разделете го на 4 равни части. Поръсете. 
  • 3. Подредете плодовете от сладкото по ширината на кората за баница. 
  • 4. Завийте на руло. Направете същото и с останалите 3 кори. 
  • 5. Подредете баничките в тавичка. Залейте със сиропа от сладкото. 
  • 6. Разредете киселото мляко с малко вода и го разбийте до хомогенност. Залейте баницата.
  • 7. Поръсете с останалото масло. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая