.

Бели сладки без брашно

Готвене 10 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 0

Тези сладки са фини, хрупкави и с деликатна сладост. Може да ги сервирате към чая дори на английската кралица. Но отиват прекрасно и за следобед с бъбрене и приятелки. 

Начин на приготвяне
  • 1. В купа смесете захарта, содата, белтъците и размекнатото масло, докато станат хомогенни. 
  • 2. Постепенно добавете царевично нишесте, докато стане на тесто, което лесно се оформя между пръстите. 
  • 3. Оформете топчета, колкото орех. Подредете ги в тавичка, върху хартия за печене. 
  • 4. Пекат се 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. 
  • 5. Извадете и подредете върху решетка, за да се охладят. 
  • 6. Готовите сладки поръсете с пудра захар.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"