.

Бели сладки без брашно

Готвене 10 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 0

Тези сладки са фини, хрупкави и с деликатна сладост. Може да ги сервирате към чая дори на английската кралица. Но отиват прекрасно и за следобед с бъбрене и приятелки. 

Начин на приготвяне
  • 1. В купа смесете захарта, содата, белтъците и размекнатото масло, докато станат хомогенни. 
  • 2. Постепенно добавете царевично нишесте, докато стане на тесто, което лесно се оформя между пръстите. 
  • 3. Оформете топчета, колкото орех. Подредете ги в тавичка, върху хартия за печене. 
  • 4. Пекат се 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. 
  • 5. Извадете и подредете върху решетка, за да се охладят. 
  • 6. Готовите сладки поръсете с пудра захар.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Пай с тиква

    • Пиле с карамелизирани лимони

    • Дребна риба с розмарин и чесън

    • Сочно тирамису с лимончело

    • Дъзмана - печиво със сирене и извара от Лудогорието

    • Понички с течен шоколад