.

Безглутеново мюсли

Готвене 40 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Тази великолепна закуска е подходяща за всеки, който има непоносимост към глутена. Със сигурност обаче ще се превръне в любимо лакомство и за всички останали.

Начин на приготвяне
  • 1. Фурната се загрява до 160 градуса. Овесът, ядките и семената се смесват в голяма купа.
  • 2. В тенджера се сипват ябълковият сок, медът, кокосовото масло, екстрактът от ванилия, канелата, морската сол и черният пипер. Получената смес се затопля внимателно, докато солта се разтвори и кокосово масло се втечни.
  • 3. Течността се смесва с ядките и семената и се разбърква добре.
  • 4. Сместа се разстила равномерно върху хартия за печене. Пече се 40 минути до златисто. На всеки 15 минути се разбърква, за да се изпече равномерно.
  • 5. Готовото мюсли се оставя да се охлади. След като напълно изстине, към него се прибавят сушените плодове.
  • 6. Поднася се с кисело или прясно мляко.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Меденки с тахан

    • Крем супа от цвекло и моркови

    • Елха от руска салата и маслини

    • Снежни шоколадови топки в чашки

    • Свински ребра с портокали

    • Магически розов шоколад за пиене