.

Бисквити "Сълзица"

Готвене 20 мин. Подготовка 40 мин. Брой порции 0

Тези сладки са домашният вариант на познатите ни "Сълзица", които се продават в магазините отдавна - хрупкави, посипани със захар. 

Ако не харесвате канела, може да я замените в рецептата с настъргана лимонова кора или кардамон.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Разрежете бутер тестото на две.по дължина.
  • 2. Смесете захарта с канелата и наръсете тестото обилно.
  • 3. Притиснете захарта, като разточите тестото леко с точилка.
  • 4. Завийте едновременно от двата края навътре. Оставете рулата в хладилника за около 30 минути.
  • 5. Нарежете на тънки парчета. Сладките се поставят в леко намокрена тава или покрита с хартия за печене.
  • 6. Пекат се 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"