.

Бонбони със сурови какаови зърна и трюфели с рожково брашно

Готвене 0 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 0

Тези бонбони са не само вкусни, но и полезни, защото...

Суровите какаови зърна не съдържат захар. Те са богати на мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, витамин B, C, E. Смятат се за силен антидепресант и антистресово средство. Концентрацията на антиоксиданти в какаовите зърна е по-висока от всяка друга храна. 

Брашното от рожков леко подслажда и прави от бонбона фин и деликатен десерт. То е с отличителен шоколадов вкус, но е здравословмната алтернатива на какаото.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Кашуто и тиквените семки се счукват. Фурмите се нарязват на малки парченца. Всички продукти се объркват в купа с меда. 
  • 2. От сместа се правят топчета, като се търкалят между дланите. 
  • 3. За да се получат трюфели, се овалват в брашното от рожков. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Салата с прошуто, пъпеш и винегрет

    • Хляб с хумус и кисело мляко за 10 минути

    • Печено пиле с бира

    • Кексчета с розова вода и шамфастък

    • Пъстра лятна салата с билково сирене

    • Сочна картофена салата с пресни подправки и лимон