.

Бонбони със сурови какаови зърна и трюфели с рожково брашно

Готвене 0 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 0

Тези бонбони са не само вкусни, но и полезни, защото...

Суровите какаови зърна не съдържат захар. Те са богати на мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, витамин B, C, E. Смятат се за силен антидепресант и антистресово средство. Концентрацията на антиоксиданти в какаовите зърна е по-висока от всяка друга храна. 

Брашното от рожков леко подслажда и прави от бонбона фин и деликатен десерт. То е с отличителен шоколадов вкус, но е здравословмната алтернатива на какаото.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Кашуто и тиквените семки се счукват. Фурмите се нарязват на малки парченца. Всички продукти се объркват в купа с меда. 
  • 2. От сместа се правят топчета, като се търкалят между дланите. 
  • 3. За да се получат трюфели, се овалват в брашното от рожков. 
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци