.

Брауни с орехи и шоколадов трюфел

Готвене 35 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4
Рейтинг

BeChamel представят страхотна идея за десерт. Толкова е вкусно, а е и толкова лесно!

Начин на приготвяне
  • 1. Нарежете маслото на кубчета и разтипете на слаб огън и оставете да се охлади за 10 минути.
  • 2. В кухненски робот разбийте захарта и маслото за 6-7 минути.
  • 3. Добавете сметаната и едно яйце. След около минута сложете другото яйце и ваниловият екстракт и разбийте добре сместа
  • 4. В отделна купа смесете сухите съставки : брашното, какаото и солта и разбъркайте.
  • 5. На части прибавете сухите съставки към яйчената смес и бъркайте, докато се смесят добре.
  • 6. Нарежете орехите на едри парчета, а трюфелите на четири. Прибавете ги към тестото и разбъркайте.
  • 7. Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете 1 голяма или 2 малки правоъгълни форми с размер около 20 на 8 сантиметра, покрийте с хартия за печене и намаслете и нея.
  • 8. Разпределете в съдовете за печене, загладете леко и печете 30-35 минути. Не прекалявайте с печенето, а проверете сладкиша с клечка за зъби. Ако излезе суха от сместа, може да извадите от фурната.
  • 9. Охладете напълно, преди да извадите от формите. Поднесете с пресни плодове.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Салата с прошуто, пъпеш и винегрет

    • Хляб с хумус и кисело мляко за 10 минути

    • Печено пиле с бира

    • Кексчета с розова вода и шамфастък

    • Пъстра лятна салата с билково сирене

    • Сочна картофена салата с пресни подправки и лимон