.

Чийзкейк със сушени боровинки

Готвене 60 мин. Подготовка 180 мин. Брой порции 4

Чийзкейкът винаги е бил на мода, но когато е гарниран с боровинки, става висша мода.

Начин на приготвяне
  • 1. Фурната се загрява до 180 С.
  • 2. Бисквитите се натрошават на трохии и се смесват с омекналото масло.
  • 3. Намаслява се дъното на форма с подвижни стени с диаметъ 24 см. Насипва се бисквитената смес, разстила се по дъното на пласт с дебелина 1 см и се притиска добре.
  • 4. В купа се смесват крема сиренето, 50 мл от портокаловия сок, захарта, натрошения на малки парченца бял шоколад и яйцата и се разбъркват с миксера.
  • 5. Сместа се насипва върху основата на чийзкейка, заравнява се пластът и се слага във фурната за около 1 час.
  • 6. Чийзкейкът се оставя да изстине вътре във фурната, за да не се напука отгоре. След това се слага да се охлади в хладилника най-малко за 2-3 часа.
  • 7. Боровинките се сипват в тенджера. Заливат се с рома и останалия портокалов сок (100 мл) и се варят на ниска температура, докато плодовете омекнат и течността се изпари. Боровинките се насипват върху чийзкейка и се поръсват с кристална захар.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Салата с прошуто, пъпеш и винегрет

    • Хляб с хумус и кисело мляко за 10 минути

    • Печено пиле с бира

    • Кексчета с розова вода и шамфастък

    • Пъстра лятна салата с билково сирене

    • Сочна картофена салата с пресни подправки и лимон