.

Десерт Павлова

Готвене 0 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 6

Класически плодов десерт, сътворен по традиционна руска рецепта. Лек и нежен, той завладява сетивата с изтънчения си вкус и аромат.

Начин на приготвяне
  • 1. Сметаната и 3 с.л. захар се поставят в купа и се разбиват с миксер на висока скорост в продължение на 2 минути до образуването на гладка консистенция.
  • 2. Полученият крем се смесва с киселото мляко.
  • 3. В отделна голяма купа се сипват прасковите, горските плодове, 1 с.л. захар и се разбърква добре.
  • 4. Във всяка от десертните чаши се наливат по 2 с.л. от сметановата смес. Добавя се ¼ от прасковената смес и 2 ½ с.л. бисквитени трохи.
  • 5. Слоевете се повтарят с останалите смеси от сметаната и прасковите.
  • 6. Накрая всяка от чашите се украсява с по две целувки. Слагат се на хладно за 1 час и се поднасят.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци