.

Домашен течен шоколад с лешници

Готвене 15 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Поставете в блендер лешниците и смелете на ситно. Добавете останалите съставки и продължете да разбивате, докато сместа се хомогенизира.

За по фин и нежен вкус добавете 100-150 мл сладкарска сметана. Сместа трябва да е с мазна кремообразна консистенция. Ако е прекалено твърда, добавете още 1 ч.л. масло и разбъркайте, докато постигнете идеалната текстура.

Вземете буркан, поставете го в тавичка, с капачката до него, и го стерилизирайте за 20 минути при 140 градуса във фурната.

След това напълнете буркана с шоколада, затворете го и оставете да изстине. Консумирайте го при стайна темепература. Съхранявайте в хладилник не повече от една седмица.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Поставете в блендер лешниците и смелете на ситно. 
  • 2.  Добавете останалите съставки и продължете да разбивате, докато сместа се хомогенизира. 
  • 3. За по фин и нежен вкус добавете 100-150 мл сладкарска сметана. Сместа трябва да е с мазна кремообразна консистенция.
  • 4. Ако е прекалено твърда, добавете още 1 ч.л. масло и разбъркайте, докато постигнете идеалната текстура.
  • 5. Вземете буркан, поставете го в тавичка, с капачката до него, и го стерилизирайте за 20 минути при 140 градуса във фурната. 
  • 6. След това напълнете буркана с шоколада, затворете го и оставете да изстине. Консумирайте го при стайна температура.
  • 7. Съхранявайте в хладилник не повече от една седмица. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Меденки с тахан

    • Крем супа от цвекло и моркови

    • Елха от руска салата и маслини

    • Снежни шоколадови топки в чашки

    • Свински ребра с портокали

    • Магически розов шоколад за пиене