.

Френски макарони

Готвене 15 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 4

Невероятен вкус, меки и същевременно хрупкави, тези сладки ще ви спечелят още с първата хапка.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. 1. Подготвените бадеми, пудра захар и какао се смилат с помощта на блендер. Получената смес се пресява в купа.
  • 2. 2. Белтъците се разбиват на сняг с помощта на миксер, след което постепенно се добавя захарта. 
  • 3. 3. Към разбитите белтъци се добавя бадемовата смес бавно и внимателно. Разбърква се с помощта на смес до пълна хомогенност.
  • 4. 4. Получената смес се прехвърля в шпиц с гладък накрайник.
  • 5. 5. В предварително застлана с хартия за печене тава се шприцоват кръгчета с два пръста разстояние едно от друго. Сладките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса в продължение на 15 минути.
  • 6. 6. След като сладките изстинат се слепват едно за друго с варено кондензирано мляко, което се сгъстява на слаб огън и с непрекъснато бъркане.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая

    • Сладко от цели мандаринки

    • Стафидена пита с мед за Деня на християнското семейство