.

Ябълки в бутер тесто

Готвене 25 мин. Подготовка 45 мин. Брой порции 4

Въздушните бутерки с ябълки напомнят много вкуса на ябълковия щрудел, но са една идея по-закачливи за сетивата.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Смесват се стафидите, захарта, канелата и маслото и се пълнят с този микс, предварително обелените и почистени от семките ябълки.
  • 2. Тестото се разточва и се нарязва на 4 еднакво големи правоъгълника. Във всеки от тях се завива по една ябълка и се притиска.
  • 3. Готовите бутерки се слагат в тавичка, застелена с хартия, и се пекат 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
  • 4. Приготвя се глазура от пудрата захар и лимоновия сок. С нея се намазват изпечените ябълки, след като изстинат.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Бърза запеканка с юфка

    • Бисквитена торта с шоколад без печене

    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"