.

Ябълкови кексчета без глутен

Готвене 25 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 10

Не само вкусни, дъхави, но и... здравословни. На всичкото отгоре, на тези прекрасни малки ароматни кексчета спокойно може да се наслади всеки с глутенова непоносимост...

Начин на приготвяне
  • 1. Фурната се загрява на 180 градуса. В малка купа се смесват сухите съставки. В друга - течните. Накрая се смесват едните с другите и се бъркат да получаването на гладка смес, в която започват да се образуват мехурчета.
  • 2. Добавя се и разстопеното кокосово масло и ябълките, нарязани на тънки лунички.
  • 3. С получената смес се запълват до 1/3 формичките за мъфини. Ябълкови кексчета се пекат 20-25 минути или до златисто-кафяво.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци