.

Канелени курабии

Готвене 20 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 6
Любимият вкус от детството... Рецептата е за около 20 курабийки.
Начин на приготвяне
  • 1. С дървена лъжица добре се разбъркват брашното, предварително затопленото масло, пудрата захар, канелата, лимоновият сок и содата.
  • 2. От добре омесеното тесто се оформят кръгли курабийки.
  • 3. Слаките се нареждат в намазана с масло тавичка и се пекат в умерена фурна.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци