.

"Кървави" шоколадови чашки само с 3 съставки

Готвене 0 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 8
Рейтинг

Тези "кървави" чашки са вкусни и... страшни. Тяхната "кръв" е от малиново сладко и са супер подходящи за Хелоуин.

Защо са идеалната рецепта? Защото съдържат само 3 съставки. Това ги прави невероятно лесни за правене. Още по-лесни са за хапване. 


За да ги оформите, са ви нужни хартиени кошнички. В тях се излива шоколадът, който е обвивката на малиновата "кръв". 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сложете замразените малини в малък съд и го поставете на котлона на средна температура, докато се разтопят и омекнат. Когато вече не стоят на големи парчета, добавете кленовия сироп. Разбъркайте. Свалете от котлона и оставете да се охлади.  
  • 2. Разтопете шоколада на водна баня. Пригответе си хартиени кошнички. 
  • 3. Поставете около 1 1/2 чаена лъжичка разтопен шоколад в кошничките и ги наклонете, така че шоколадът да се разпредели по дъното и отстрани. Поставете в хладилника за няколко минути, докато шоколадът се втвърди.
  • 4. Добавете една чаена лъжичка малинов пълнеж върху покритието от шоколад. Сложете го по средата на чашката. Разтопете и останалия шоколад. Допълнете с шоколад, поставен върху малиновия пълнеж. Оставете отново в хладилника, за да се втвърди.
  • 5. На произволни места върху шоколадовите чашки също накапете от малиновия сос. Така ще подсилите "кървавия" ефект. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Фалшиво тирамису без яйца

    • Ореховият сладкиш на баба

    • Банички със сирене и смокини

    • Пълнени чушки с киноа и сирене

    • Маслен пай с грозде

    • Сладки с черен шоколад