.

Кексчета с розова вода и шамфастък

Готвене 0 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 24

Този сладкиш е лек и с приятен аромат, който напомня за Изтока. Тайната е в двете съставки - розова вода и кардамон. Може да го поднесете в компанията на кафе или чай. И двете напитки нямат нужда да бъдат подслаждани. 



 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Пресейте брашното и добавете бакпулвера в него. 
  • 2. Смесете яйцата и захарта в купа и ги поставете в по-голяма тенджера с вода. Съдът се поставя на котлона на средна температура. Разбийте яйцата с миксер. 
  • 3. Свалете сместа от котлона и продължете да бъркате, докато се охлади. Добавете маслото, киселото мляко, кардамона и розовата вода. Разбъркайте.
  • 4. Прибавете сместа към брашното и белените бадеми. Разбъркайте добре. 
  • 5. Намазнете формички за кексчета. Сипете от сместа с лъжица. Отгоре поръсете с нарязан шамфъстък.
  • 6. Печете кексчетата в предварително загрятата фурна за 25 минути.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Зелеви сарми с кайма

    • Пай с тиква

    • Пиле с карамелизирани лимони

    • Дребна риба с розмарин и чесън

    • Сочно тирамису с лимончело

    • Дъзмана - печиво със сирене и извара от Лудогорието