.

Клафути с праскова и черешов сос

Готвене 35 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 6
Рейтинг

Опитайте тази черешова сладост, която ще ви остави без думи.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. В касерола налейте водата, добавете меда, лимоновия сок и кората на половин лимон.
  • 2.

    Оставете да кипне на средно силен огън и добавете черешите.

  • 3.

    Разбъркайте добре и варете 15 минути, като бъркате периодично. Свалете от котлона и извадете лимоновата кора.

  • 4.

    Почистете прасковите и ги нарежете на филийки.

  • 5.

    Разтопете половината масло и оставете да се охлади за няколко минути. Междувременно загрейте фурната до 220 градуса.

  • 6.

    В голяма купа счупете яйцата, добавете 1 супена лъжица захар и разбъркайте до побеляване.

  • 7.

    Налейте маслото като бъркате непрекъснато, а след това добавете и брашното.

  • 8.

    Накрая налейте млякото, сложете ваниловия екстракт и разбъркайте до получаването на гладка смес като за палачинки.

  • 9.

    В голям съд или тиган разтопете останалото масло, поръсете с 2 супени лъжици захар и оставете на котлона за около 2 минути (без да бъркате), докато започне да се карамелизира. 

  • 10.

    Сложете прасковите в карамела, увеличете котлона и гответе 2-3 минути при непрекъснато бъркане. 

  • 11.
    Залейте прасковите с яйчената смес и сложете съда в загрятата фурна. Печете 18-20 минути.

  • 12.

    Поднесете веднага, полято с черешовия сос и топка сладолед.

Мнения и коментари
    Рецепти
    • Свежо за лятото - миди с бира

    • Коприненият омлет на Джейми Оливър само с 3 съставки

    • Лимонов тарт

    • Мързелива лазаня с макарони

    • Пикантна морковена супа за 20 минути

    • Закуска, която да ядете на вечеря - запеканка с наденички