.

Коледни сладки - Nikolaustashen

Готвене 15 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 0

По традиция за Коледа приготвяме разнообразни и много сладки. Едни от най-важните им съставки са маслото и захарта. Така сладките са ароматни и издържат по-дълго време.

Тези сладки може да направите в класическа кръгла форма или да нарежете на квадрати. Другите продукти, които са ви нужни, са:

За плънката:
2 с.л сладко от череши
4 с. л. смлени орехи

За декорация:
5 с.л. гореща вода
100 г пудра захар
цветна захар

За разкош и още коледен дух може да декорирате със захаросани череши и кандирани портокалови корички.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Яйцето и захарта се разбиват с миксер на висока скорост за няколко минути.
  • 2. Добави се маслото, което е добре да бъде на стайна температура. Разбийте отново.
  • 3. Лъжица по лъжица сипете брашното, ванилията и бакпулвера и разбъркайте.
  • 4. Разточете на тънка кора и изрежете с формичка за сладки. Пекат се на 180 градуса за 12-15 мин .
  • 5. Слепват се с конфитюр, смесен със смлени орехови ядки
  • 6. Към топлата вода се добавя пудрата захар и се разбърква добре, докато се разтвори.Слепените сладки се намазват отгоре с плоска четка. Докато са още влажни, се наръсват с цветната захар.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"