.

Колоритно малинено желе

Готвене 30 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 6

Желиран малинов сладкиш, който щи придаде особено нежен чар на вашето лято.

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Залейте 150 г от малините и пудрата захар с водата и варете, докато захарта се разтвори, а малините омекнат. Отстранете от огъня и поставете сместа в блендер. 
  • 2. Накиснете желатина в купа със студена вода, докато омекне.
  • 3. Изсипете малинената смес в чиста тенджера през фино сито за отстраняване на семенцата. 
  • 4. Изцедете излишната вода от желатина и го комбинирайте с малинената смес.
  • 5. С така получения желатиново-малинов сироп облейте останалата основна маса малини.
  • 6. Оставете в хладилник в продължение на 1 час, докато желираният малинов сладкиш се стегне, и сервирайте.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Меденки с тахан

    • Крем супа от цвекло и моркови

    • Елха от руска салата и маслини

    • Снежни шоколадови топки в чашки

    • Свински ребра с портокали

    • Магически розов шоколад за пиене