.

Крем с тиква и още само 3 съставки

Готвене 30 мин. Подготовка 45 мин. Брой порции 6

Тиквата е най-доброто, което може да си купите от плод-зеленчука в момента. Доказаните й ползи за здравето са неизброими. На първо място тя е нискокалорична. Доказано е, че тя предпазва от сърдечно-съдови заболявания и проблеми с бъбреците. Някои източници дори посочват, че тя предпазва от поява на ракови клетки. При всички положения тя е здравословен избор, независимо дали я консумирате варена, печена, сладка, солена, в десерт, салата или в основно ястие.

Нашето предложение е лесен десерт за направата, на който се използват само 4 съставки. За целта се нуждаете от средно голяма тиква цигулка.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Обелете тиквата, почистете семките и сърцевината. Нарежете я на едри кубчета и сложете в тенджера с половината захар. Напълнете вода, колкото да покрие тиквата. Варете на средна степен, докато тиквата омекне.
  • 2. Пасирайте тиквата и добавете захар на вкус, ако е необходимо. Разсипете в подходящи десертни купички. Добре е те да са прозрачни, за да се видят редовете. Сложете от крема тиква, след което поръсете от натрошените в блендер какаови бисквити, след което завършете с крема.
  • 3. Поръсете с орехи.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци