.

Лимонов тарт

Готвене 15 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 8

Това не е завъртяна и трудна екзотична торта, а лесен десерт, който всеки може да направи. Пълнежът се приготвя с четири основни съставки - пълномаслена сметана, мед, лимон и екстракт от ванилия. Основата е хрупкава кора, смес от сладки бисквити, крекери за хрупкавост и масло. Когато се комбинират, се получава сладко-солена основа за кремообразния лимонов пълнеж.


Единственото, което ви остава да направите, е да изберете хубави пресни плодове, с които да декорирате отгоре. Идеални за пролетта и лятото са ягодите и черешите.

Начин на приготвяне
  • 1. За основата направете бисквитите и крекерите на трохи в пасатор. Добавете маслото и 2 супени лъжици мед и отново пулсирайте, докато сместа стане хомогенна и всичко се държи заедно на тесто.
  • 2. Оформете тестото, като го притиснете по дъното и стените на форма за тарт с диаметър 20-22 см. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете 8 минути.
  • 3. През това време смесете сметаната с останалото количество мед и лимоновата кора. Сложете на котлона, докато кипне. Оставете да поври 5 минути, отстранете и добавете лимоновия сок, ванилията и солта. Оставете да изстине 10 минути.
  • 4. Изсипете лимоновия крем в изпечената основа. Покрийте със свежо фолио и охладете 1 час.
  • 5. Преди да сервирате, отгоре поставете пресни плодове.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"